Dobrý dojem i přes prohru kazila zranění

Hodně zostra vstoupili do zápasové letní přípravy muži Bosporu, kteří ve Vrbici bojovali s třetiligovým Hlučínem. Domácí vedli, ale kvalitní soupeř z vyšší soutěže pěti brankami stav otočil. Bohumíňáci nasadili do boje hned sedm nových mladých tváří a vcelku dobrý dojem z těžkého zápasu nakonec kouči Martinu Špičkovi kazila jen zranění tří opor.

Ještě bez dovolenkářů Romana Košťála, Jakuba Padýcha, Dominika Paleje a zraněného Martina Cieslawského přežili domácí s pomoci tyče první šanci protivníka a pak díky křížné střele Maria Latochy šli do vedení. Bospor bojoval, kupodivu měl půl hodiny více ze hry a ukázalo se, že mladí novici přidali do projevu bohumínského celku dravost i přímočarost.

Hlučín srovnal nádhernou ránou Opatřila a do přestávky ještě i po přehlédnuté ruce favorit skóre obrátil. Jenže to už na tvrdém trávníku scházel Latocha, který se nepříjemně srazil s hlučínským brankářem a byl viditelně otřesen, s bolavým kolenem navíc odkulhal do kabin Marek Lišaník. A aby toho nebylo málo, koleno zradilo po pauze i urostlého Pavla Moskala…

To už na hřišti zbyli skoro jenom nezkušení mladíci. Bohužel Bospor se nevyvaroval chyb v obranné činnosti a zkušený soupeř je dokázal potrestat. Až za stavu 1:5 pak kosmeticky upravil skóre Denis Siekiera, který využil minely soupeře v rozehrávce před vápnem.

„Utkání splnilo účel. Vyzkoušeli jsme si nové hráče a mám spoustu hlavně pozitivních poznatků, což se může jevit jako paradox, protože výsledkově to asi nedopadlo podle představ. Hrálo se ale s velmi kvalitním soupeřem. Co mi kazí náladu, to jsou zranění. Nepříjemná zranění. Snad v dalších dnech nepřijdou moc špatné zprávy,“ doufal kouč Martin Špička. Další přípravný duel hraje Bospor v úterý 16. 7. od 17:30 h v Petrovicích.

FK Bospor Bohumín – FC Hlučín 2:5 (1:2), branky Bosporu: 12. Latocha, 85. Siekiera. Sestava Bosporu – I. poločas: Švrčina – Uher, L. Poštulka, Stošek, Ferenc – Siekiera, Noga, Vaclík, Latocha (32. Jesch), Halaška – Lišaník (32. Moskal). II. poločas: Švrčina – Ferenc, Moskal (54. L. Poštulka), Stošek, Malysz – Pop, Vaclík (55. F. Hanus), Jesch, Noga (70. Uher), Botur – Siekiera.

Comments are closed.