Demolici aspiranta postupu řídili ostrostřelci

Dva nejlepší střelci Bosporu Jakub Padých s Milanem Halaškou třemi trefami zničili silného aspiranta na třetiligový postup z Frýdlantu. Hosté byli zejména v prvním poločase nebezpeční a měli šance, ale Jakub Švrčina předvedl parádní výkon a podruhé v sezóně udržel čisté konto. Svěřenci trenéra Martina Špičky byli tentokrát produktivní, a tak mohli zaslouženě slavit.

Už ve 3. minutě po rohu gólman Bosporu vyboxoval pokus Hrdličky nad břevno. Na druhé straně to z voleje zkusil Pavel Moskal, ráně scházela razance. Hostující Klimas minul střelou zdálky, Jakub Švrčina si poradil s hlavičkou Staňka. Bospor hrozil hlavičkou Martina Hanuse, který ale minul cíl. Ve 22. minutě Moskalem tísněný Velička trefil jen místo, kde stál Švrčina.

První gólová radost přišla po půlhodině. Střelu Mario Latochy vyrazil brankář Prepsl, Jakub Padých v souboji s ním neuspěl, ale volný balón ukořistil Milan Halaška a pohodlně zavěsil – 1:0! Pak přišly velké chvíle brankáře Bosporu. Švrčina vychytal sólo Veličky, zázračně lapil tutovku Klimase a při další šanci Veličky měl štěstí, že křížná rána minula cíl.

Stejní hráči se stejným výsledkem změřili síly i po přestávce. V 54. minutě proběhl středem hřiště Dominik Palej, Padýcha vyslal do souboje s jediným obráncem soupeře a tečovaná rána střelce Bosporu skončila v síti – 2:0! Nůžkami si pak nepřišel na Švrčinu znovu Velička, aby v 65. minutě vyslal František Hanus znovu do dalšího sóla Padýcha, který si srovnal balón nečekaně na pravačku a trefil se náramně – 3:0!

Brankář Švrčina si pak poradil se stříleným centrem Wludyky, sledoval, jak zkušený stoper Wozniak po rohu hlavičkou minul, a v poslední minutě parádní robinzonádou zneškodnil i dělovku tvůrce hry Wludyky. A pak už přišla tříbodová radost.

„Předvedli jsme bojovný odpovědný výkon, počkali jsme si na šance, které přišly, a byli jsme pak produktivní. Potvrdili jsme tři body z Holice, což se cení,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – 1. Beskydský FK Frýdlant nad Ostravicí 3:0 (1:0), branky: 54. a 65. Padých, 29. Halaška. Sestava Bosporu: Švrčina – Cieslawski (86. L. Poštulka), Moskal, Košťál, Ferenc – M. Hanus (63. Lišaník), Palej, F. Hanus (81. Vaclík) – Padých, Latocha, Halaška.

Comments are closed.