Navrátilec Milan Halaška utnul černou sérii

Jakoby ani nevynechal kvůli komplikacím po únorové operaci břicha šest zápasů a do dvou minulých naskočil jen z lavičky. Milan Halaška se objevil znovu v základu na hřišti 1. HFK Olomouc a hned režíroval společně s bratry Hanusovými utnutí černé třízápasové série bez vítězství. Bospor po výtečném výkonu v poslední čtvrthodině deklasoval Holici 4:1.

Hosté do zápasu vletěli s chutí. Už ve 2. minutě poslal centr Jana Ference z voleje do sítě nabuzený Milan Halaška, bohužel se pískal těsný ofsajd. Ráně Martina Hanuse zdálky pak scházela přesnost a na centr jeho mladšího bratra Františka jen o milimetry hlavičkou snad tři kroky před brankovou čárou nedosáhl Mario Latocha.

Probrali se i domácí, kteří začali zlobit tříčlennou obranu Bosporu, navíc brzy musel kvůli zranění ze hry i Adam Leibl. Naštěstí Cikryt neuspěl proti Jakubu Švrčinovi lobem ani vzápětí hlavičkou, Buček po individuálním průniku středem zase střílel nad. Gólem neskončil průnik Latochy, zakončený stříleným centrem do malého vápna, oba brankáři se pak před přestávkou blýskli po střelách olomouckého Stoklasy a hostujícího Jakuba Padýcha.

Po pauze se v Holici děly věci, už u toho ovšem nebyl Dominik Palej, který musel střídat. Přízemní rána Halašky se ještě neujala, ale v 52. minutě dostal příliš volnosti 25 metrů od brány Rajnoha a trefil se přesně k tyči – 1:0. Naštěstí Bospor přispěchal o tři minuty později s ještě parádnější odpovědí. František Hanus dlouhým pasem našel Halašku, který si navedl balón na pravačku a úžasným lobem z hranice šestnáctky zařídil vyrovnání – 1:1!

Stejného hráče vzápětí vychytal gólman Večeř, aby pak měli dvě velké možnosti rozhodnout domácí borci. Tečovaná rána namlsaného Rajnohy skončila těsně nad a v 74. minutě sice bomba Cikryta nepříjemně otočila Švrčinovi zápěstí, míč ale skončil vedle a i brankář Bosporu po chvilkovém vydechnutí utkání dochytal.

A viděl parádní obrat! František Hanus narýsoval kolmici za obranu, kde si naběhl Halaška a po hokejovém blafáku se měnilo skóre – 1:2! Dvě minuty nato výkop Švrčiny sklepl Padých pro Martina Hanuse, který se sám proti Večeřovi nemýlil – 1:3! O další dvě minuty později po rohu Františka Hanuse ještě gólman HFK vyrazil pokus Lukáše Poštulky, jenže na dorážku Romana Košťála už byl krátký – 1:4!

„Do zápasu jsme dobře vstoupili, dařila se kombinace, ale chyběla přesnější finální fáze. Ve druhé půli jsme to zlepšili, jenže už tradičně jsme nepohlídali situaci po standardce. Naštěstí jsme rychle srovnali a pak jsme se vzhledem ke zdravotnímu stavu některých hráčů obávali, jak to dohrajeme, ale vůlí jsme to zvládli a výsledek úplně otočili,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

HFK Olomouc – FK Bospor Bohumín 1:4 (0:0), branky: 52. Rajnoha – 55. a 79. Halaška, 81. M. Hanus, 83. Košťál. Sestava Bosporu: Švrčina – Moskal, Košťál, Ferenc – Leibl (29. Cieslawski), Palej (46. L. Poštulka), M. Hanus, F. Hanus – Halaška (82. Lišaník), Latocha, Padých.

Comments are closed.