Cenná dělba bodů s postupovým aspirantem

Muži Bosporu zkompletovali jarní sbírku a po porážce s Havířovem a vítězství v Přerově doma remizovali se silným Slavičínem. Bohumíňáci se dostali do vedení, o které ale záhy přišli. Před pauzou favorit otočil skóre, naštěstí domácí ve druhé půli přežili dvě možnosti soka a pak nejen srovnali, ale dokonce i sahali po tříbodovém zisku.

O postup bojující soupeř začal i bez P. Švacha aktivněji, gól T. Švacha ovšem neplatil pro ofsajd a Školník z trestného kopu minul zařízení. V 8. minutě vypálil z 20 metrů František Hanus, míč po teči protihráče směřoval do protipohybu brankáře a pro jistotu ještě gólovou radost před čárou potuploval Jakub Padých – 1:0! Byla to jeho třetí trefa v třetím zápase jara.

Z vedení se ovšem domácí neradovali dlouho. Školníkova rána byla sražena na roh a po něm se pohotově postaral o srovnání Kalus – 1:1. Brzy mohl skóre dokonce otočit aktivní Školník, jeho dělovka z ostrého úhlu však po zásahu brankáře Jakuba Švrčiny skončila nad.

Sudí tvrdý zápas pustili a diváci se na arbitry pořádně zlobili ve 23. minutě, kdy se daleko za vápno vydal brankář Vypušťák, při obhození Padýchem zahrál rukou, jenže hvizd se neozval. O tři minuty později za to Slavičínské mohl vytrestat Padých ranou z 20 m, bohužel minul. Neujala se ani rána Maria Latochy a přišel trest – v poslední minutě první půle se Horáček z trestného kopu trefil parádně – 1:2.

Druhou půli zahájila šance Pavla Moskala, který trefil tyč, jenže se mával ofsajd. Pak přišly velké chvíle brankáře Jakuba Švrčiny. V 52. minutě si poradil s tečovanou střelou Zvoníčka, a o minutu později na něj postupoval sám Šebák, šanci ještě vyšperkoval přihrávkou na Žůrka, kterému zkazil radost tygří skok bohumínského gólmana, sražený balón pak uklidil Moskal.

Jestliže se trefa Jana Ference z minulého kola dostala do Sportovních zpráv TV Nova a tamní rubriky Borec na konec, tak tentokrát poslal na dálku přihlášku do ankety Dominik Palej. Po jeho rohu mu vrátil míč v tísni hostující Školník, záložník Bosporu se s tím ale moc nepáral a ranou bez přípravy z úhlu trefil nádherně přímo do šibenice – 2:2!

Hosté se pak neprosadili Kořenkem, po dlouhém nákopu si na brankáře Vypušťáka pokusem o lob nepřišel ani střídající Martin Hanus. V 80. minutě po chybě v rozehrávce běžel sám na bránu Juřica, ovšem trefil jen Švrčinu. O tři minuty později po akci Paleje a centru Latochy z osmi kroků střílel Padých, trefil však jen gólmana Slavičína, a tak se body dělily.

„Začali jsme špatně, laxně, bez šťávy. Tohle trvalo do sedmdesáté minuty, ovšem pak jsme srovnali, začali jsme bojovat, zlepšili kombinaci a mohli jsme nakonec i vyhrát. Na rovinu si však i přiznejme, že Kuba Švrčina chytil tři góly, takže nakonec je remíza asi takovou malou výhrou,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC TVD Slavičín 2:2 (1:2), branky: 8. Padých, 68. Palej – 10. Kalus, 45. Horáček. Sestava Bosporu: Švrčina – Sittek, Moskal, Košťál, Švancer – Ferenc (57. M. Hanus), Palej, Kubinski (46. Leibl), F. Hanus, Latocha (86. L. Poštulka) – Padých.

Comments are closed.