Šest kulí znamená už krásných 23 bodů

Na sobotu přeložený zápas v Ústí u Hranic se mužům Bosporu povedl skoro nad očekávání. Domácí loňská štika éčkové divize po ztrátě několika opor zatím spíše výsledkově paběrkuje a pouhé tři remízy na kontě dávají tušit sestupové potíže. To ale tým trenéra Martina Špičky nijak nerozhodilo a důrazně si došel pro tři body.

Bohumíňáci přijeli do Ústí bez dalších opor. Kromě Dominika Paleje a Richarda Vaclíka nově scházeli i Pavel Košťál s Adamem Leiblem, navíc musel po necelé půlhodině dolů z trávníku i Jakub Padých… Jenže favorita absence nevyvedly z míry stejně jako fakt, že obdobně jako doma proti Šumperku dokázal soupeř z první, a nadlouho i jediné rány na branku v 7. minutě Smolkou otevřít skóre.

Bospor však hrál nápaditě po stranách a na rozdíl od minulých zápasů dokázali bohumínští fotbalisté být i efektivní. Hned z protiakce srovnal František Hanus, pak se po necelé minutě prosadil Mario Latocha a v 17. minutě uklidnil favorita třetí trefou Marek Lišaník. Soupeř neměl šanci zachytávat nebezpečné výpady hostů a klidně mohlo skóre narůstat i rychleji, další možnosti však tým kouče Špičky už nevyužil.

Po obrátce se obraz hry nezměnil. S jedinou vážnější příležitostí domácích si poradil Jakub Švrčina, naopak převahu měli hosté, kteří hojně využívali možnosti udeřit do otevřené obrany soka. V 58. minutě se podruhé v zápase a počtvrté za hosty prosadil Latocha, a konečnou podobu skóre pak stanovily dvě trefy Martina Hanuse v rozpětí dvou minut. Od té chvíle už se duel jenom dohrával. Bohumíňáci si mohli užívat, že před nedělními zápasy poskočili na 4. místo tabulky se ziskem úžasných 23 bodů!

„Nečekali jsme zrovna lehký zápas, protože v takových případech, kdy jedete plnit roli vysokého favorita, může snadno dojít k podcenění. My navíc rychle inkasovali z první rány na branku, ale pak jsme prokázali velkou morální sílu a během pár minut skóre výrazně otočili v náš prospěch. Konečně nám vyšly brejky, a i když jsme gólů mohli dát i víc, tak jsme spokojeni i s produktivitou,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

TJ Sokol Ústí – FK Bospor Bohumín 1:6 (1:3), branky: 7. Smolka – 10. a 58. Latocha, 74. a 76. M. Hanus, 9. F. Hanus, 17. Lišaník. Sestava Bosporu: Švrčina – Sittek, L. Poštulka, Košťál, Baculák – Halaška (73. Ferenc), F. Hanus, Latocha (77. Malysz), Kubinski, Padých (28. M. Hanus) – Lišaník.

Comments are closed.