Bodovou naději sebral další kolaps v defenzivě

Defenziva Bosporu neprožívá dobré časy. Od domácí výhry nad Viktorií Přerov ve dvou divizních a jednom pohárovém zápase inkasovali Bohumíňáci jedenáctkrát a to si ještě dost zachytali oba gólmani. Bohužel ani v Kozlovicích to nebylo jiné. Tým Martina Špičky prohrál 1:3, když brankář Jakub Švrčina navíc chytil penaltu a zneškodnil řadu šancí domácích.

Hosté ještě bez Dominika Paleje a Jaroslava Baculáka, ovšem už s uzdraveným Richardem Vaclíkem a čerstvou posilou Pavlem Moskalem v sestavě zkusili experimentovat. Do utkání šli jenom se třemi záložníky a vyztuženou zálohou, jenže riskantní pokus ovládnout střed pole moc nevyšel. Domácí proti tápajícímu soupeři měli od začátku navrch a gól visel ve vzduchu.

Loni se právě v Kozlovicích vážně zranil brankář Jakub Švrčina a jakoby se chtěl soupeři po roce pomstít. V 10. minutě se před ním objevil nekrytý Galetka, brankář Bosporu však vytasil první famózní zákrok, vzápětí měli i štěstí při křížné ráně Chudoby. Ve 25. minutě pak srážku Vaclíka s Nekudou viděl sudí Hudec jako penaltový faul, Švrčina ale pokus Galetky chytil!

Chvíli to vypadalo, že Bospor to správně nabudilo. Jakub Padých z trestného kopu nechal vyniknout gólmana Konečného, po dalším vzájemné konfrontaci obou borců z 30. minuty kozlovický gólman srazil míč s námahou na roh. Po něm Bohumíňáci neudeřili ani z velkého závaru. Konec první půle ale znamenal pro hosty těžký direkt, ze kterého se už neprobrali.

Ve 44. minutě Švrčina vychytal Galetku a poradil si i s hlavičkou Kyseláka. Po následném rohu se však srazili dva spoluhráči v purpurových dresech a další centr už našel Galetkovu hlavu – 1:0. Vzápětí mohl srovnat hlavičkou Mario Latocha, k němuž doputoval balón po sražené ráně Jakuba Sittka, ale pokusu scházela razance. A přišel trest. V nastavení nebyli hosté důrazní na hranici vlastní šestnáctky a Mazouch utaženou placírkou mířil přesně – 2:0.

Po pauze se hosté vrátili ke hře na čtyři obránce. Jejich herní projev byl sice učesanější, ale chyby v obranné činnosti se kupily dál. Nekuda se už už chtěl radovat, ovšem leopardí skok Švrčiny mu radost zkazil, a Galetka ze tří kroků v pádu přestřelil. Ve 49. minutě si žádali i hosté penaltu po centru Latochy a pádu gólmana Konečného pod nohy Milana Halašky, to však píšťalka arbitra mlčela. Neujala se ani hlavička Moskala o chvíli později.

V 63. minutě naopak podnikli rychlý výpad do nekompaktní obrany domácí, po zpětné přihrávce se balónu opřel Nekuda a skoro se nemohl trefit lépe – 3:0. Jiskřičku naděje po pár vteřinách vykřesal Roman Košťál, který se hlavičkou prosadil po rohu Františka Hanuse – 3:1! Jenže do konce zápasu už zaujaly jen Nekudova bomba do břevna, rána střídajícího Marka Lišaníka do boční sítě a závěrečná tutovka Galetky, při které znovu exceloval Švrčina.

„Hodnocení bude stručné, zápas byl z naší strany hodně špatný. Skoro se mi těžko hledají nějaká pozitiva, vyzdvihnout jde jenom skvělý výkon Kuby Švrčiny, který nás i přes tři góly hodně podržel. Musíme se zamyslet, naše defenzivní práce je hrůzostrašná. Chybí nám zatím jarní pohoda,“ poznamenal trenér Bosporu Martin Špička.

FK Kozlovice – FK Bospor Bohumín 3:1 (2:0), branky: 44. Galetka, 45. Mazouch, 63. Nekuda – 64. Košťál. Sestava Bosporu: Švrčina – Leibl, Moskal, Košťál – Sittek, F. Hanus, Vaclík (83. Šiška), Halaška – Latocha (67. Ferenc) – Padých (54. Lišaník), M. Hanus.

Comments are closed.