Škoda. Postup byl blízko a zároveň i dost daleko

Bospor v MOL Cupu končí, v 1. kole národního poháru vypadli svěřenci Martina Špičky v Hranicích. Po celý zápas ale odolávali náporu aktivního soupeře, dlouho museli bojovat jen v deseti, přesto dvakrát vedli a o naději vyzvat v pohárovém pokračování například i některý z celků Fortuna:Ligy přišli hosté až v prodloužení.

Byl to zvláštní zápas. Hosté bez Richarda Vaclíka a Dominika Paleje nechali odpočívat i své zkušené opory bratry Hanusovy s Jakubem Švrčinou a Milanem Halaškou, a nově poskládaná jedenáctka se dlouho na hrbolatém trávníku hledala. To domácí kombinovali rychle a přesně, tlačili se Vavříkem po své pravé straně a před bohumínskou brankou bylo pořád horko.

Náhradní gólman Bosporu František Moláček se ale překonával. Chytil tři vyložené šance a ještě řada střel hranických borců skončila na tělech přetížených zadáků hostů. Po půlhodině však využil nepříjemného větru chytře Jakub Padých, dva kroky před půlkou zkusil lobovat domácího gólmana a s pomocí tyče byl úspěšný – 0:1!

Soka to ale nepoložilo. Naopak. Ve 37. minutě předvedl další hvězdný zákrok Moláček, ale skotačící míč na malém vápně nedokázali hosté odvrátit a naopak po nešťastném nástřelu spoluhráče se radovaly Hranice – 1:1. Do konce poločasu mohl hlavou vrátit Bohumínu vedení Jakub Sittek, ale těsně minul, mezi tři tyče se nevešla ani střela Adama Leibla.

Moláček trápil domácí střelce i dál, počínal si jistě i při centrech. Kliku měly ale i Hranice, po ráně Padýcha z trestného kopu jeden z obránců musel zaskočit za už překonaného brankáře. V 66. minutě založili domácí rychlý brejk, dlouhý nákop neodhadl Jaroslav Baculák a po svém zákroku viděl žlutou kartu. Bohužel byla druhá v zápase a Bospor šel do deseti.

Do závěru měli domácí ještě tři vyložené šance a tutovku nedotáhl ani střídající Halaška. V avizovaném tříminutovém nastavení se ale děly divy. Ve druhé minutě přídavku gólman Tomečka doklouzal do střetu s Halaškou a sudí nečekaně nařídil dost přísnou penaltu. Z ní se Martin Hanus nemýlil – 1:2! Závěru se ale hosté jen tak nedočkali, rozhodčí daroval domácím ještě dvě akce a šesté minutě přes čas po odraženém míči srovnal bombou Marek – 2:2.

Na obě mužstva čekalo půlhodinové prodloužení. V jeho třetí minutě vyrobili pokutový kop i hosté, exekuce se ujal Vavřík a byl nekompromisní – 3:2. Bospor i v deseti dřel a moc chtěl srovnal, dvě velké šance přesto měli i domácí, které tradičně vychytal Moláček. Až minutu před koncem po brejku do otevřené a riskující obrany hostů uzavřel účet Šislák – 4:2.

„Šedesát minut jsme hráli špatně, nedařilo se nám, ve hře nás udržoval gólman Moláček. V podstatě až po vyloučení jsme se v deseti víc semkli a zkoncentrovali, ovšem konec už režírovali rozhodčí. Nejprve si zkomplikovali situaci a pak skoro nevěděli, jak z toho ven,“ narážel asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka na přísnou penaltu a následné nepochopitelné šestiminutové prodloužení. Za bojovnost však před hráči jde jen smeknout.

SK Hranice – FK Bospor Bohumín 4:2 po prodl. (2:2, 1:1), branky: 37. vlastní, 90.+6 Marek, 93. z pen. Vavřík, 119. Šislák – 30. Padých, 90.+3 M. Hanus, ČK: 66. Baculák (BB). Sestava Bosporu: Moláček – Ferenc, Šiška, Košťál, Baculák – Sittek, Kubinski (75. M. Hanus), Leibl, Padých (60. F. Hanus) – Lišaník (111. Malysz), Latocha (66. Halaška).

Comments are closed.