Pohárový šok! Bospor jde dál přes Hlučín!

Přes těžký los zůstává Bospor i dál v MOL Cupu! Třetiligový Hlučín nesplnil v Bohumíně roli favorita a domácí divizní bojovníci po výhře 2:0 budou v národním poháru pokračovat. Góly Maria Latochy, Lukáše Poštulky a famózní zákroky brankáře Jakuba Švrčiny rozhodly o tom, že v 1. kole si Bospor zahraje s Hranicemi.

V 6. minutě vypálil zdálky těsně vedle hostující Foltyn a jakoby chtěl dát najevo, že s koncovkou budou Hlučínští na štíru. Vzápětí Martin Hanus vysunul Milana Halašku, který sice nepropálil obránce, ale ukázal, že Bohumín bude hrozit. Pak se neprosadil zblízka Heiník, druhá šance Bosporu však už gólem skončila. Švrčina poslal dlouhý výkop dopředu, Halaška udělal prostor Latochovi, který chladnokrevně zakončil – 1:0!

Pak se marně hostující střelci poměřovali s brankářem Bosporu. Nepřekonal jej Foltyn, dvě velké možnosti neproměnil Mozol. Bohumín i bez zraněných Adama Leibla, Dominika Paleje a Jakuba Padýcha dál zlobil, do šance se dral znovu Latocha, jemuž zkřížil plány vyběhnutím brankář Kodeš. Ve 36. minutě už zvedal ruce nad hlavu Kraut, jenže tygří skok Švrčiny mu zabránil v radosti.

Věci se děly před pauzou. Jakub Sittek vysunul Latochu, který běžel sám ze strany, jenže vracející se obránce stačil srazit jeho ránu do boční sítě. Stejný hráč se dostal k zakončení i po následujícím rohu, Kodeš si s jeho skákavou střelou poradil. Pak ještě minul na opačné straně Foltyn, jenže v poslední minutě první půle kopnul dobře roh František Hanus a Lukáš Poštulka se šťastně hlavou zapsal mezi střelce – 2:0!

Po přestávce už Hlučín utahoval šrouby, centr Krauta v pádu neproměnil Mozol. Šanci na pojištění náskoku zahodil Latocha, který z malého vápna přestřelil po akci Vaclíka, ale v 64. minutě Hlučínští vystihli rozehrávku Bosporu, Kraut naštěstí trefil jen Švrčinu a Málek neprostřelil houštinu těl obránců v opuštěné bráně. Na brankáře Bohumína nevyzrál technicky Brazilec Lucas ani hlavou Mac.

Domácí se v podstatě už jenom bránili, ojedinělý pokus Vaclíka směřoval do středu brány. Švrčina znovu musel zasahovat proti hlavičce Krauta, který vzápětí znovu hlavou mířil vedle. Když už hosté v 83. minutě gól dali, asistent rozhodčího správně viděl ofsajd. Brankář Bosporu pak už jen vychytal Lucase i Mozolovu hlavičku z malého vápna, a pak už domácí borci mohli slavit.

„Do zápasu jsme šli s taktikou, která byla nakonec úspěšná. Věděli jsme, že budeme hrát hodně bez míče, protože Hlučín má kvalitu. Spoléhali jsme na brejky, dva nám v první půli vyšly, ale po přestávce už nám docházela šťáva. Máme tři zraněné, takže jsme nemohli ani více prostřídat. Závěr jsme přečkali i se štěstím a díky vůli všech hráčů. Konečně jsme také nedostali gól ze standardky, soupeř jich přitom kopal hodně,“ uvedl asistent trenéra Bospor Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Hlučín 2:0 (2:0), branky: 15. Latocha, 45. L. Poštulka. Sestava Bosporu: Švrčina – Sittek, L. Poštulka, Košťál, Šiška – Ferenc (68. Baculák), Vaclík (83. Malysz), F. Hanus, Halaška – M. Hanus (89. Nadhajský), Latocha.

Comments are closed.