Start se nepovedl, Odra byla nad síly Bosporu

Premiérový zápas sezóny 2018/19 se Bosporu moc nepovedl. Na hřišti ve Vrbici nekompletní tým podlehl třetiligovým Petřkovicím 0:2, navíc ještě Bohumíňáci přišli na čas o zraněného zkušeného forvarda Martina Hanuse. Odra si své trefy rozdělila do obou poločasů a dvanáctý celek minulého ročníku MSFL vyhrál zcela zaslouženě.

Začátek nevypadal zle, Bospor dokonce kopal sérii čtyř rohů, ale žádná velká šance se z toho neurodila. Bohužel pak se zranil Martin Hanus, který musel do nemocnice kvůli naštípnutému jařmovému oblouku v obličeji, a po prostřídání už Odra získala převahu. Domácím citelně chyběli Jakub Švrčina, František Hanus, Jakub Sittek, Jaroslav Kubinski a Petr Šiška, takže na lavici měl kouč Martin Špička pouze dva náhradníky v dorosteneckém věku.

Svou převahu hosté vyjádřili ještě před přestávkou, kdy se Petřkovicím podařilo dostat do vedení po odraženém míči a následné nádherné střele z nějakých dvaceti metrů přesně k tyči. Ani po obrátce se obraz hry nezměnil. Odra měla převahu a některé nadějně rozehrané brejky Bosporu hatily nepřesné průnikové přihrávky. Výhru hosté stvrdili další trefou k tyči, proti které byl brankář František Moláček bezmocný.

„Zápas se nám nepovedl výsledkově ani herně, a určitě se nebudeme vymlouvat, že jsme po náročném prvním týdnu přípravy. Tahali jsme nohy, neměli jsme sílu a vyrobili jsme spoustu zbytečných ztrát, takže jsme byli pořád v defenzivě. Snad jen v úvodní fázi jsme byli schopni držet krok, skončilo to ale zraněním Hanuse,“ uvedl trenér Martin Špička.

Dalším soupeřem Bohumína v přípravě bude ve středu 18. července od 18 h tým krajského přeboru FK Bílovec, hrát se bude na hřišti v Pustějově. V utkání by se v bohumínském dresu měl už objevit i útočník Mario Latocha, kmenový hráč Třince, který loni působil v Petřkovicích, a na jehož příchodu se pracuje. Do začátku soutěže by kouč rád viděl v týmu ještě další dvě kvalitní posily.

FK Bospor Bohumín – FC Odra Petřkovice 0:2 (0:1). Sestava Bosporu: Moláček – Baculák, Košťál, L. Poštulka, Ferenc – Padých, Vaclík, Leibl, Palej, Halaška – M. Hanus. Náhradníci: Nadhajský, Černický.

Comments are closed.