Místo radosti jen další upachtěná remíza

Už byli fotbalisté Bosporu natěšeni na první jarní výhru, doma proti Hranicím se dostali také do kýžené vedení, ale nakonec byli rádi, že gólem dvě minuty před koncem Bohumíňáci stihli zachránit další upachtěnou dělbu bodů. Ukazuje se, že boj o udržení v Moravskoslezské divizi E ještě bude pořádně náročný a možná to bude drama do posledního kola.

Domácí celek už mohl konečně využít služeb své brankářské jedničky – Jakub Švrčina ovšem po otřesu mozku nastoupil v ragbyové helmě jako Petr Čech. Duel s Hranicemi, jež v tabulce okupují ještě ohroženější místa sestupem, nabídl vyrovnaný boj. Do vedení šli ale domácí. Ve 25. minutě se probil do koncovky Milan Halaška, trefil však pouze nohy padajícího brankáře hostí. Následný centr Richarda Vaclíka mu dal šanci na reparát a to už se exligový záložník Bosporu hlavičkou z malého vápna nemýlil – 1:0!

Jenže se projevila dávná bolet bohumínského souboru. Po vstřelené brance se dostavila jaksi nepatřičná gólová euforie, Hraničtí přečíslili levou stranu domácí obrany a po ukázkovém pobídnutí Martina Lasovského se nadýchaným obloučkem prosadil Kuchař – 1:1.

Také po obrátce se v podstatě šance dělily rovnoměrně na obou stranách a už to vypadalo, že duel směřuje k nic neřešící remíze. V 84. minutě však po dlouhém nákopu brankáře Tomečka zazmatkoval střed defenzívy Bosporu, Lukáš Lasovský i tak trochu se štěstím poslal do sóla Kušnera, který proti vybíhajícímu Švrčinovi nezaváhal – 1:2.

To byl šok. Naštěstí domácí celek ukázal velikou morální sílu. Petr Šiška s Halaškou kouzlili s míčem na pravé straně hostující šestnáctky, prvně jmenovaný se nakonec odhodlal k centru a František Hanus přesně mířenou technickou střelu k pravé tyči alespoň srovnal – 2:2! Dvě minuty před koncem tak odvrátil hrozící katastrofu.

„Škoda inkasovaných gólů. Po první trefě jsme asi byli v euforii, otevřeli stranu a přišlo vyrovnání. Při druhém gólu se to tam po odkopu nějak zamotalo protihráči pod nohou a najednou byl sám před gólmanem. Nemáme štěstí a nic se k nám ani neodrazí, přitom hráčům nemohu vyčítat, že by nenechali na hřišti všechno. Bohužel ta nepovedená příprava nás sráží, místo toho, abychom v závěru přidali, tak sotva vlečeme nohy,“ řekl kouč Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Hranice 2:2 (1:1), branky: 25. Halaška, 88. F. Hanus – 26. Kuchař, 84. Kušner. Sestava Bosporu: Švrčina – Šiška, Leibl, Košťál, Baculák (75. L. Poštulka) – Halaška, F. Hanus, Palej (75. Ferenc), Vaclík (46. Padych), Nowinski – Jatagandzidis.

Comments are closed.