Bospor přežil šance, penaltu a málem i vyhrál

Byl to zvláštní zápas. Rezerva Slezského FC Opava sice postrádala posily z áčka, které hrálo druholigový duel ve Vlašimi, ale proti Bosporu předváděla rychlý, dynamický a útočný fotbal. Hosté přesto udeřili z první velké šance a dokonce na hřišti u opavského koupaliště sahali po prvním jarním vítězství, nakonec se ovšem po remíze 1:1 body dělily.

Opavané se do svého soupeře z Bohumína, kterému ze základu scházeli stále zraněný gólman Jakub Švrčina a pracovní povinnosti v cizině plnící Dominik Palej, s chutí a už brzy musela obrana nováčka hasit průnik Večerka, který si obhodil i brankáře Lukáše Barániho, naštěstí se k zakončení nedostal. To Kotlíkova hlavička v 8. minutě už pod břevno směřovala, ovšem parádně se blýsknul bohumínský gólman a balón vyškrábnul na roh.

Po čtvrthodině se konečně probudili i hráči Bosporu a ve vápně soupeře nadějně kličkovali oba útočníci, ale nic z toho nevytěžili. Ve 27. minutě však hosté podnikli bleskový výpad do otevřené obrany, Richard Vaclík našel rozběhnutého Davida Jatagandzidise, který se trefil netradičně pravačkou, zato poosmé v sezóně – 0:1! A mohlo být ještě lépe, kdyby Jakub Padých seřídil mířidla hlavou po centru Milana Halašky.

Posledních deset minut první půle, to byl festival zahozených opavských šancí. Dvakrát z nadějné pozice pálil vysoko nad Kotlík, z pětníku jej napodobil Socha a po nešťastném odkopu Helebrand netrefil opuštěnou branku ani lobem. Do kabin tak mohli jít veseleji hosté a asi by byli ještě spokojenější, pokud by těsně před pauzou Jaroslav Baculák zblízka procedil balón skrze hradbu domácích bránících těl.

Po obrátce vybídl Jatagandzidis ke gólu Jana Nowinského, který pálil pouze do postoje brankáře Huba. V 63. minutě už někteří hostující hráči zvedali ruce nad hlavu, když se centr Nowinského snesl ke kopačkám Halašky, který technickou střelou mířil přesně, jenže pouze zatřásl spojnicí domácí branky. Víc už hostům obrana Opavy spolu s asistentem sudího a jeho často i nesmyslně zvednutým praporkem, signalizujícím ofsajd, nepovolili.

Naopak věci se děly na straně druhé. Famózní robinzonádou se blýskl Baráni při další střele Helebranda, ale v 71. minutě už bylo hodně zle. Vaclík si ve vápně přidržel Grussmanna, což neuniklo hlavnímu sudímu Podhajskému, a kopala se penalta. Jenže Baráni ránu Swiecha vystihl! Ke srovnání se tak protlačil až osm minut před koncem Socha po přízemním centru Hurty – 1:1. Ač se sudí v závěru snažili sebevíc, skóre se už domácím otočit nepovedlo.

„Po domácí dardě od Slavičína jsme se potřebovali nějak odpíchnout a to se povedlo. Předváděli jsme poctivý výkon, bohužel se znovu objevil problém špatné zimní přípravy, takže řada hráčů od sedmdesáté minuty šlapala vodu. Pomohl návrat Richarda Vaclíka, podržel nás i gólman, který minule neměl den, ale teď nám bod vychytal. My měli čtyři šance, domácí snad osm, proto bod bereme,“ řekl kouč Bosporu Marek Poštulka.

Slezský FC Opava B – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:1), branky: 82. Socha – 27. Jatagandzidis. Sestava Bosporu: Baráni – Šiška, Leibl, Košťál, Baculák (86. L. Poštulka) – Halaška, F. Hanus, Vaclík, Nowinski – Padych (75. Ferenc), Jatagandzidis (67. M. Hanus).

Comments are closed.