Představujeme nové tváře pro jarní boje

S pěti novými tvářemi se budou při jarních zápasech Moravskoslezské divize E seznamovat fanoušci Bosporu. Výraznějšího doplnění se dočkala útočná vozba, na poslední chvíli raději klub řešil i vyztužení stoperského postu, protože v přípravě tým inkasoval poměrně hodně laciných gólů. Trenér Marek Poštulka je s doplněním týmu spokojen.

Jakub Padých
Šestadvacetiletý odchovanec ostravské Nové huti, který působil třeba i v ostravském Baníku a Petřkovicích, poslední sezóny gólově řádil v týmu Čeladné. Třeba v podzimní části krajského přeboru stihl hned 13 přesných tref, a protože si lidsky padnul do noty s trenérem Markem Poštulkou, jeho přesun do Bohumína byl nasnadě. Profesionální hráč pokeru by měl pomoci Bosporu se střílením gólů.

Adam Leibl
Vedení Bosporu se na příchodu jednadvacetiletého karvinského odchovance dohodlo s Petřkovicemi, jejichž byl kmenovým hráčem naposledy, až týden před startem soutěže. Perspektivní stoper, který už má za sebou například působení v divizních Petrovicích, by měl přinést kvalitu i klid do zadních řad, ovšem vzhledem k postavě určitě bude hrozbou pro soupeře také při standardkách.

Martin Hanus
Snad i v 41 letech by bohumínských odchovanec měl mít týmu co nabídnout. Dvojnásobný nejlepší kanonýr MSFL, který drží ve třetí nejvyšší soutěži rekord v počtu vstřelených branek (103), se stal legendou v sousedním Hlučíně (třeba i 14 druholigových tref). Do Bosporu se nyní po osmi letech vrátil už z Kravař. Útočník, který působil nějaký čas také na Maltě, má v týmu i bratra Františka.

Roman Černický
Osmnáctiletý odchovanec zaujal svými výkon skauty v sousední Karviné, kde tak v minulých sezónách působil v mládežnických týmech. V zimě se však odhodlal k návratu a jeho výkony jsou jedním z příjemných překvapení. Subtilnější postava jej předurčuje k podporování útoku ze stran, své šance se určitě na jaře dočká. K dispozici bude pro mistrovské zápasy i trenérům dorosteneckého týmu.

Miroslav Nadhajský
Další odchovanec Bosporu, který během jarní části divize E bude čekat na svou šanci. Ukázal, že i přes nízký věk (stejně jako Černický ročník narození 2000) může týmu na hřišti pomoci. Dokonce se během přípravy zapsal i mezi střelce. V minulosti oblékal i brankářské rukavice, hostoval například také v Havířově, ale teď ukazuje, že po otci, bývalém střelci „Faje“, zdědil kanonýrský instinkt.

Kromě pěti nových tváří se ještě vrátil z hostování v Českém Těšíně univerzál Petr Šiška. Tým naopak na jaře nebude moci využít služeb Jakuba Sittka (práce v cizině), Dušana Sochy (Slovan Záblatí), Jakuba Ptáčka (návrat do Petřkovic), Patrika Poštulky (zranění), Martina Opice a Markuse Wickiho (návrat do Mokrých Lazců).

Comments are closed.