Kanonáda v prvním poločase na soka stačila

Také druhé utkání zimního turnaje ve Vratimově zvládli muži Bosporu poměrně snadno. I přes absenci několika opor udolali na umělé trávě dvanáctý celek béčkové skupiny 1.A třídy Sokol Hrabová, když odpor houževnatého protivníka zlomili čtyřmi góly hned v prvním poločase. Po změně stran už se prosadil jen soupeř, Bohumíňáci hromadu šancí promarnili.

Už v prvních vteřinách po selhání obrany musel sólový nájezd soupeře řešit gólman Jakub Švrčina, ale pak se favorit rozehrál a góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V 9. minutě se do balónu za hranicí šestnáctky opřel Marek Jakubov, míč před gólmanem nepříjemně skočil a pak už se jenom třepetal v síti – 0:1. O dvě minuty později se po průniku z levé strany dostal k dorážce Miroslav Nadhajský a bez problémů dal svůj první „chlapský“ gól – 0:2.

Hosté ale také měli šance a jednu z nich využili ve snížení – bohumínská defenziva totiž ve 21. minutě selhala při bránění standardní situace – 1:2. Do pauzy ale klid na kopačky hráčů divizního nováčky vrátily další dvě trefy. Po půlhodině po hezké akci skóroval Milan Halaška – 1:3. Těsně před pauzou se pak po rohu zblízka prosadil Lukáš Poštulka – 1:4.

Po obrátce si premiéru v mužském týmu Bosporu odbyl i další šikovný mladíček Roman Černický. Ač hosté měli příležitostí dostatek, nejblíže k rozvlnění sítě za zády soupeřova gólmana byl Jakub Padych, který v pádu trefil tyč. Trochu lehkovážně působící defenziva pak pouštěla do šancí i soka a Hrabová dvě minuty před koncem stanovila konečnou podobu skóre – 2:4.

„Zápas splnil to, co jsme od něj očekávali. Pochvalu zaslouží oba mladíci, ukázali, že se na nich dá stavět, pokud budou fotbalu dávat, co je třeba. V první půli jsme byli produktivní, po přestávce už to bylo horší a taky mě trošku mrzelo, kolik šancí jsme nabídli soupeři,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka.

TJ Sokol Hrabová – FK Bospor Bohumín 2:4 (1:4), branky Bosporu: 9. Jakubov, 11. Nadhajský, 30. Halaška, 42. L. Poštulka. Sestava Bosporu: Švrčina – L. Poštulka (46. Ferenc), M. Hanus, Košťál, Jakubov – Baculák (55. Černický), Palej (70. Baculák), Kubinski, Halaška – Padych, Nadhajský.

Comments are closed.