Vítězný vstup do turnaje ve Vratimově

Premiérový zápas nového kalendářního roku se mužům Bosporu výsledkově podařil. Nováčka krajského přeboru FC Vratimov na jeho umělé trávě v úvodním duelu zimního turnaje porazili 2:0, když si své trefy rozložili do obou poločasů. Dost šancí si vytvořil i soupeř, ovšem hosté dokázali udržet čisté konto a úspěšně zahájili cestu za obhajobou loňského druhého místa.

Už v 1. minutě se hezky uvolnil David Jatagandzidis, jeho dělovka však zatřásla konstrukcí domácí branky, vzápětí se neujala pohotová střela Marka Jakubova. Dvakrát se vyznamenal i Jakub Švrčina mezi bohumínskými tyčemi, ovšem nakonec do vedení přece jen šel favorit. Ve 31. minutě centr Jana Ference zpracovával Jatagandzidis, přes něj se ale ke střele důrazně protlačil Jaroslav Baculák a v pádu zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči – 0:1.

Šest minut po změně stran se skóre měnilo podruhé. Jakub Padych, kterého se vedení Bosporu snaží získat z Čeladné, vyhrál souboj na hranici šestnáctky, balón následně poslal prudce do vápna Ferenc a do centru se parádně položil hlavičkující František Hanus – 0:2. Také domácí mohli minimálně dvakrát nebo třikrát skórovat, šance však měli i Bohumíňáci, a nejblíže z nich byl ke gólu v 69. minutě střídající Milan Halaška, jenž trefil tyč.

V týmu divizního nováčka se představily i další nové tváře – na postu stopera si zvykal na případnou novou roli Martin Hanus, na hrot útoku se v závěru postavil talentovaný mladík Miroslav Nadhajský, který měl i šanci na pojištění náskoku Bosporu. Druhý duel v rámci vratimovského turnaje odehraje divizní nováček už ve středu od 18 hodin proti Hrabové.

„První poločas byl z naší strany vcelku dobrý, po přestávce už to bylo horší a soupeř byl opravdu rovnocenným sokem. Celkově jsem přesto spokojený, protože to byl náš první zápas těsně po začátku přípravy, a výsledkově se povedl. Brzké střídání střelce Davida Jatagandzidise bylo vynucené, píchlo ho v lýtkovém svalu, proto jsme v chladu nechtěli dál riskovat,“ řekl trenér Bosporu Marek Poštulka.

FC Vratimov – FK Bospor Bohumín 0:2 (0:1), branky: 31. Jatagandzidis, 51. F. Hanus. Sestava Bosporu: Švrčina – L. Poštulka, M. Hanus, Košťál, Baculák (46. Halaška) – Ferenc (75. Baculák), Palej, F. Hanus, Jakubov – Padych (70. Nadhajský), Jatagandzidis (32. Vaclík).

Comments are closed.