Bod v Nových Sadech spadl skoro z nebes

Jenom díky famóznímu výkonu brankáře Jakuba Švrčiny a přesné hlavičce nezničitelného Martina Opice dosáhl Bospor na cennou remízu v Nových Sadech. V souboji na předměstí hanácké metropole jednoznačně po celých devadesát minut kraloval domácí celek, ovšem pálil jednu šanci za druhou, a tak Bohumíňáci neprohráli už posedmé za sebou.

Bez potrestaných Františka Hanuse a Jakuba Sittka nasadil trenér Marek Poštulka do středu zálohy Jakuba Ptáčka, pod vysunutým Davidem Jatagandzidisem měl nejvíc operovat Milan Halaška, ale k ofenzivě se hosté v prvním poločase prakticky nedostali.

Za to vzadu měli plné ruce práce. V 8. minutě po sérii narážeček otestoval poprvé brankáře Švrčinu střelec Andreev, naštěstí neuspěl. Hned vzápětí hostující gólman neudržel míč po ráně zdálky, ale svou jedinou chybičku v utkání napravil reflexivním zákrokem proti dorážce Blahy. Úvodní tlak Nových Sadů zakončil nepřesnou dělovkou Dvorský.

Když ve 14. minutě vypálil z 22 metrů nad břevno Jatagandzidis, asi dvacítka bohumínských fanoušků z celkových 56 diváků, kteří dorazili v nepříjemném chladu na zápas, doufala, že to je blýskání na časy. Opak byl bohužel pravdou, navíc vzápětí hosté inkasovali.

Snad šestý roh během dvaceti minut rozehrál Šuba přesně na hlavu nehlídaného Škody, který postavil i Švrčinu do role bezmocného statisty – 1:0. Sedm minut na to také po rohu protáhl jeho protějšek Kalinu pohotový Dušan Socha, jenže poslední dvě šance první půle měli opět domácí: Samek ani Novotný naštěstí pro hosty neseřídili správně svá mířidla.

Bospor v poločase sáhl ke změnám a obě přinesly oživení. Ghaňan Markus Wicki patřil k nejaktivnějším na měkkém trávníku a zkušený Opic dal ve druhém zápase v řadě gól. Těsně předtím se však znovu musel předvést Švrčina, který bravurně lapil sólo Blahy.

V 54. minutě to přišlo. Dominik Palej poslal z trestného kopu balón do vápna, kde jej lehce hlavou trknul nejzkušenější bohumínský borec, a bylo srovnáno – 1:1! Bohužel to bylo ze strany hostů vše. Pak už se děly věci jenom před brankou Bosporu, a že jich bylo…

Křížnou střelou minul v 68. minutě Hodis, o pár desítek vteřin později zase obraně hostů pláchnul Režný, Švrčina jej ale chytře vychytal. Na začátku poslední desetiminutovky si pak bohumínský brankář poradil i s pokusem Šuby, přesto se potil až do konce.

Sedm minut před koncem jej už dokázala překonat dvojice Režný – Blaha, odkop Romana Košťála pak skončil ve Švrčinově náruči. V 86. minutě se ještě jednou za přetíženou obranu Bosporu prosmýkl Blaha, naštěstí vypálil do boční sítě. A to bylo naštěstí vše…

„Pochvalu zaslouží jenom Kuba Švrčina, který chytil určitě minimálně čtyři góly, a pak taky Martin Opic, protože jeho dva góly v posledních dvou zápasech nám přinesly čtyři body. Hra byla ale tentokrát špatná. Musíme si zase sednout na zadek a zjistit, že pokud tomu nedáme sto procent, tak se tyhle úspěšné výsledky dlouho opakovat nebudou,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka.

FK Nové Sady – FK Bospor Bohumín 1:1 (1:0), branky: 20. Škoda – 54. Opic. Sestava Bosporu: Švrčina – L. Poštulka, Socha, Košťál, Baculák (61. Jakubov) – Ferenc (46. Wicki), Ptáček, Palej, Nowinski – Halaška (46. Opic) – Jatagandzidis.

Comments are closed.