Poločasové probuzení oceněno v derby bodem

Tým Marka Poštulky a Martina Kempného neprohrál popáté v řadě, ale tentokrát byla cesta k bodu v okresním derby v Petrovicích pořádně trnitá. Lokomotiva byla sice v tabulce poslední, ale prachbídný výkon Bosporu domácím dovolil v poločase opěvovat dvougólový náskok. V kabině se však trenérům povedlo tým probudit a nakonec se body dělily.

Stále ještě bez rekonvalescenta Richarda Vaclíka začal za parádního počasí na hrbolatém terénu bohumínský favorit hodně zvolna. Vázla kombinace i pohyb a hosté mohli být rádi, že i domácí celek má letos asi víc problémů sám se sebou než se svými soupeři.

Přesto šly Petrovice do vedení. Urban si ve vápně ukopnul míč, zřítil se k nohám Dominika Paleje a sudí Ehrenberger se nechal opít rohlíkem. Přestože Jakub Švrčina vystihl směr rány Gomoly z pokutového kopu, na míč nedosáhl – 1:0! Po dalších deseti minutách zdálky tvrdě napřáhl Bajzáth a bohumínský gólman měl co dělat, aby balón vytlačil mimo tyče.

Bospor se prakticky neúčastnil hry. Hostům nešlo skoro nic, plonkově končily i standardní situace. Snad jen rána Davida Jatagandzidise z 39. minuty do hrudníku zkušeného Gilla a následné dorážka Jakuba Sittka, se kterou si poradil brankář Pacanovský, stály za zmínku.

A aby toho nebylo málo, hosté po chvíli nezachytili bleskové rozehrání standardky Petrovic z hloubi pole, následně se Urban protlačil do šestnáctky a jeho křížnou ránu, směřující mimo tyče, poslal do sítě ve skluzu znovu Gomola – 2:0!

Těžko odhadovat, co se dělo v pauze, ale v pozdním babím létě asi hostující hráči nezažili v kabině zrovna příjemné a pohodové chvilky. Ostatně v první půli to chvílemi vypadalo, že si vyrazili do Petrovic víc užít sluníčka, než se pořádně poprat o možnou pátou výhru v řadě.

Hned po obrátce napřáhl z 25 metrů František Hanus a probudil gólmana Lokomotivy, jenže z protiakce se po fatální chybě v rozehrávce sám na bránu řítil znovu Gomola, naštěstí Švrčina ho ustál a zmařil tak choutky vysokánského útočníka domácích na hattrick.

Naopak v 53. minutě si Gill pomohl ve vápně rukama proti Jatagandzidisovi a Hanus dokázal z penalty zažehnout plamen naděje – 2:1! Bospor ožil a rázem hostům ani nevadil hrbolatý terén. Sittek po hodině hry pálil tvrdě, a kdyby obránci jeho projektil nezablokovali, asi by bylo srovnáno. Hlavičku stejného hráče pak o chvíli později zázračně zastavil Pacanovský.

Naposledy hostům zatrnulo deset minut před koncem při nepřesné křížné ráně Hoffmanna. Pak už se vyrovnání vznášelo ve vzduchu. V 82. minutě centroval Jan Ferenc, Hanus ze dvou kroků zamířil do tyče, odkud se balón šťastně odrazil pod gólmana Petrovic.

Pět minut před koncem to přišlo. Roh Jana Nowinského poslal Jaroslav Baculák hlavou jen do tyče, ovšem dorážka Dušana Sochy z těžkého úhlu měla punc bodu – 2:2! Škoda, že ihned po rozehrání se dostal do slovní přestřelky uprostřed hřiště Hanus a byl vyloučen. Šance na obrat tak vzaly za své, ale i remíza je nakonec vzhledem k výkonu do pauzy úspěchem.

„Doslova jsme promrhali první poločas. Ve druhé půli jsme si naopak vynutili ohromný tlak, výsledek byl rázem otevřený. Měli jsme kupu zajímavých šancí, ovšem musím připustit, že rozhodnout mohli z brejků i domácí. Náš výkon nestál za moc, bod je dobrý, přesto se určitě v Petrovicích v derby vyhrát dalo,“ uvedl trenér Marek Poštulka.

TS Lokomotiva Petrovice – FK Bospor Bohumín 2:2 (2:0), branky: 20. z pen. a 41. Gomola – 53. z pen. Hanus, 85. Socha. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc (83. Jakubov), Socha, Košťál, Baculák – Sittek, Palej, Hanus, Halaška (57. Nowinski) – Ptáček (69. Opic) – Jatagandzidis.

Comments are closed.