Demolici Frýdlantu řídili neudržitelní útočníci

Tak tohle se nečekalo! Muži Bosporu vyhráli potřetí za sebou a tentokrát souseda v tabulce z Frýdlantu vyřídili Bohumíňáci s velkým přehledem 4:0! Po dvou trefách si na konto připsali oba útočníci Jakub Ptáček a David Jatagandzidis. V tabulce se tak držíme na solidním sedmém místě a v neděli přivítáme dalšího nováčka ze Vsetína.

Už v 1. minutě pálil nad František Hanus a jakoby zavelel k aktivnímu přístupu domácího týmu. S ránou Jana Nowinského si ještě snadno poradil Prepsl, ale po rohu v 11. minutě a hlavičce Jakuba Sittka na první tyči už se řádně zapotil, aby zažehnal hrozící nebezpečí..

Bospor měl navrch, Milan Halaška nezvládl přihrávku na úplně volného Jakuba Ptáčka, za několik vteřin se ale oba do podobné situace dostali znovu a to už se skóre měnilo. Ptáček skóroval podruhé v sezóně a musel pak vstřebávat následný střet s gólmanem Prepslem – 1:0!

Inkasovaný gól vybudil hosty a Jakub Švrčina musel pohlídat ránu Svatonského z trestného kopu. Na opačné straně ze standardní situace jen těsně minul bránu Hanus. Vyrovnání pak zařídil Fromelius, naštěstí asistent rozhodčího si všimnul ofsajdového postavení střelce.

To už se zajímavé momenty střídaly rovnoměrně. Hanusův centr trefil z první Ptáček, jeho voleji ovšem scházela razance, po zpětné přihrávce pálil naštěstí Šafner nad. Z protiakce po závaru gólmana Prepsla trefil Sittek a v nastavení Svatonského střela přes hlavu poskočila na břevně.

Bospor hned po pauze přežil dvě možnosti soupeře a gólovou pojistku pak měl na hlavě Jaroslav Baculák, koníčkem však mířil nad. Švrčina si pak musel poradit s ránou Dvořáka. V 59. minutě ale přišla pravá fotbalová paráda. Ptáček vysunul do sóla Hanuse, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou před prázdnou branku Davidu Jatagandzidisovi – 2:0!

Pak zahrozil hlavou Fromelius a Kučera v 68. minutě zblízka trefil tyč, ovšem o šest minut později Sittek vysunul Ptáčka, který si pohrál s protihráčem a z 20 metrů trefil šibenci – 3:0! Hanus pak z trestného kopu přestřelil, jenže v 81. minutě Hanusova další standardka skončila u nohou Jatagandzidise, který se na hranici nerozpakoval a bombou z otočky zamířil k tyči – 4:0!

Zmar hostů dokonal sedm minut před koncem Škorík, který za úmyslný faul viděl červenou kartu. „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Skvěle jsme začali, po velmi dobré čtvrthodině jsme se nechali trochu ukolébat rozvážným fotbalem soupeře. Naštěstí jsme šli do vedení a ve druhém poločase ho navýšili. Celý tým chci pochválit za výkon, který měl parametry. Soupeř moc šancí neměl,“ uvedl trenér Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí 4:0 (1:0), branky: 23. a 74. Ptáček, 59. a 81. Jatagandzidis. Sestava Bosporu: Švrčina – Baculák, Socha, Košťál, Nowinski (62. Ferenc) – Sittek, Palej, Hanus, Halaška (68. Jakubov) – Ptáček (76. Kubinski) – Jatagandzidis.

Comments are closed.