Konec v MOL Cupu. Marný boj bez šesti opor

Pro sestavu bez šesti opor to už bylo příliš velké sousto. Bospor v 1. kole MOL Cupu nestačil na třetiligovou Odru Petřkovice, které nováček divize podlehl doma vysoko 0:4. Od vyššího přídělu Bohumíňáky tentokrát uchránil brankář Jakub Švrčina. Pouť národním pohárem tak pro mužstvo trenéra Marka Poštulky skončila, určitě ale jde i tato mise považovat za povedenou.

Po vyřazení Dolního Benešova čekal v úmorném dusnu na Bospor soupeř, který v minulé sezóně působil o dvě třídy výš. Navíc domácí postrádali dovolenkáře Dušana Sochu, Davida Jatagandzidise, Lukáše Kalouse, a se zraněnými lýtky laborující Romana Košťála i Richarda Vaclíka. Vážné zranění kolena si při pátečním tréninku obnovil Patrik Poštulka, který několik měsíců nebude k dispozici. Na bohumínské lavičce tak zůstali jen novic Marek Jakubov a dorostenec Martin Rapan.

Petřkovice od prvních minut diktovaly tempo. Brzy pláchnul obraně Lokša, kterého fantastickým zákrokem vychytal Jakub Švrčina, a začalo tak jeho galapředstavení. Ve 23. minutě už dokonce Lokša po přesné hlavičce zvedal ruce na oslavu gólu, jenže k tyči znovu přilétl bohumínský brankář a balón lapil. Na opačné straně dvakrát zahrozil zkušený Martin Opic – jeho bombu z trestného kopu bez problémů kryl brankář Godula, hlavička veterána Bosporu se pak mezi tyče nevešla.

Asi nejblíže gólu byl Opic ve 35. minutě, kdy gólman Odry musel likvidovat jeho bombu z dobrých 27 metrů. Pak ještě prohrál svůj další minisouboj se Švrčinou zoufalý, ale velmi nebezpečný Lokša, ale ve 43. minutě už po rohu Baranka a hlavičce Švancera favorit vedl – 0:1. Šest minut po změně stran se pak krásně trefil do šibenice Neumann a Petřkovice nasměroval do dalších pohárových bojů – 0:2.

Potom už vzdor do té doby sympaticky bojujících domácích uvadal, naštěstí za jejich zády čaroval Švrčina. V 66. minutě měl i kus štěstí, že Neumann z kroku poslal balón vedle, ovšem pak gólman Bosporu vychytal Latochu, vyřešil ošemetný závar po jedno z rohů, následně znovu nepovolil gól Lokšovi a robinzonádou zmařil další radost Neumanna.

Na bohumínského gólmana vyzrál až při samostatném úniku devět minut před koncem Ptáček – 0:3. Pak ještě Švrčina rozesmutnil Latochu a o chvíli později Lokšu, ovšem v 89. minutě stanovil konečnou podobu skóre Latocha, ke kterému se dostal míč na malé vápno, a snaha domácích fotbalistů zastavit jeho projektil byla vzápětí už marná – 0:4.

„Narazili jsme na silného a kompaktního soupeře. Rozdíl soutěží tam prostě byl vidět, i když je pravda, že v kompletním složení bychom určitě byli důstojnějším soupeřem. Bohužel se rozpadla úplně osa mužstva v defenzivě, Socha s Košťálem i Vaclík hodně scházeli. Trochu mě mrzí, že jsme znovu v závěru odpadli fyzicky, budeme muset v tréninku přidat,“ nastínil kouč Bosporu Marek Poštulka.

Poslední přípravu před startem Moravskoslezské divize E odehraje Bospor doma ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička v sobotu 29. července od 10:30 hodin, kdy soupeřem Poštulkova souboru bude Slavia Orlová. V neděli 6. srpna pak vstoupí Bohumín po 19 letech do čtvrté nejvyšší soutěže v duelu nováčků s Ústím u Hranic, které v poháru podlehlo třetiligovému Hlučínu jen těsně 1:2.

FK Bospor Bohumín – FC Odra Petřkovice 0:4 (0:1), branky: 43. Švancer, 51. Neumann, 83. Ptáček, 89. Latocha. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, L. Poštulka, Kubinski, Baculák – Sittek, Palej (83. Rapan), Šiška (46. Jakubov), Nowinski – Hanus – Opic.

Comments are closed.