Po oslavách postupu přišla lehčí kocovina

Pátou porážku v sezóně utrpěli muži Bosporu v Břidličné, kde už bylo na jejich výkonu znát, že si o týden dříve zajistili vítězství v krajském přeboru. Šancí měli Bohumíňáci více než soupeř, který však vytěžil z minima maximum a právě díky efektivitě v zakončení se radoval z tříbodového zisku. Bospor si chce postupové oslavy užít naplno v nedělním duelu s posledními Kobeřicemi.

Průtrž mračen před zápasem v Břidličné změnila trávník v nasáklou houbu, což víc svědčilo domácím. Bohumínská obrana bez zraněného šéfa Romana Košťála kapitulovala už po třech minutách, kdy se ze strany dostal do vápna Cudrák a nechytatelnou bombou trefil přesně bližší horní roh branky – 1:0.

Pak se vytáhl vynikajícím zákrokem Jakub Švrčina při ráně K. Kocúra a po čtvrthodině začal zvedat hlavu i Bospor, jenže David Jatagandzidis po kličkách ve vápně střílel s tečí pouze nad. Už to vypadalo, že favorit sahá po vyrovnání, když znovu selhala hostující defenzíva, Petr Šiška fauloval unikajícího Kučeru, který z nařízeného trestného kopu z 18 m trefil přesně – 2:0.

Ve 33. minutě se vyplatila na opačné straně důslednost při napadání Jakubu Sittkovi, který vlétl do odkopu brankáře Zifčáka a od těla bohumínského záložníka se balón odrazil do sítě – 2:1. A Sittek se málem postaral před pauzou o vyrovnání, v nadějné pozici mu ale scházelo více klidu.

Po pauze přišel velký tlak Bohumínských. František Hanus už překonal Zifčáka, ovšem z brankové čáry vykopl míč Ghaňan Mensah. Jan Nowinski z trestného kopu střílel těsně vedle a hned dvakrát se pak do zakončení po standardce dostal Dušan Sucha, v obou případech dostal míč přes gólmana, Zifčáka však zastoupili na brankové čáře jeho spoluhráči.

V 61. minutě přišla domácí gólová pojistka. Cudrákovi dopřáli obránci Bosporu dost prostoru na to, aby parádně míč uklidil ke vzdálenější tyči – 3:1. Hosté to nevzdali, ještě několikrát obránci Břidličné v malém vápně hasili požár za chybujícího gólmana, ale snížení se nepovedlo i proto, že radost ze šestnácté trefy sezóny Jatagandzidisovi vzal odpískaný útočný faul.

„Jsem zklamaný, měli jsme na víc. Bylo znát, že už nám scházel takový ten správný zápal vítězů. Ukázalo se, že pokud uděláme více změn v sestavě, jsme zranitelní. Teď nezbývá než se důstojně doma rozloučit se sezónou a pak se pokusit získat ještě i krajský pohár,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka.

TJ Břidličná – FK Bospor Bohumín 3:1 (2:1), branky: 3. a 61. Cudrák, 29. Kučera – 33. Sittek. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc (46. P. Poštulka), Šiška, Socha, Baculák – Sittek, Vaclík, Palej, Nowinski (67. Kalous) – Hanus – Jatagandzidis.

Comments are closed.