Hotovo! Tři trefy nás poslaly do divize!

Žádné trápení! Hned druhou možnost využil Bospor ke splnění postupového snu. Na domácím hřišti porazili svěřenci Marka Poštulky a Martina Kempného soupeře z Polanky 3:0 a dvě kola před koncem si zajistili účast v příštím ročníku divize E! Na postup do vyšší soutěže se v Bohumíně čekalo dlouhých 19 let a tým pak obrovský úspěch náležitě oslavil.

Hned po pár vteřinách se dostal do zakončení hlavou František Hanus, ale nemířil přesně. Ve 3. minutě se však už měnilo skóre – po křížném pasu Richarda Vaclíka vyhrál souboj s protihráčem Jaroslav Baculák, byl faulován, ale při ponechané výhodě balón z 25 m napálil Hanus přímo do šibenice – 1:0!

Nabuzený Bospor chtěl soupeře rychle dorazit a hned po další akci se snesl balón po centru Jana Ference na břevno hostující branky. Pak ovšem za vytrvalého deště zvedli hlavu i hosté a rázem se dění na trávníku srovnalo. Až po půlhodině se do další tutovky probil aktivní Hanus, který však po centru Jaroslava Kubinského trefil jen padajícího brankáře Řehulku. Asi nejblíže vyrovnání byla Polanka ve 33. minutě, kdy zdálky napřáhl Mašlanka a gólman Jakub Švrčina vytlačil konečky prstů míč na břevno.

V závěru první půle musel ze hry kvůli zranění zad agilní Hanus, ovšem výkon Bosporu to naštěstí nepoznamenalo. Naopak střídající David Jatagandzidis se hned v úvodu druhého dějství tlačil do šance, ale jeho ránu zastavili hostující obránci. Po následném rohu Vaclíka se k hlavičce dostal Dominik Palej, ovšem na polaneckého Řehulku si nepřišel.

V 50. minutě už přišla pojistka náskoku lídra tabulky. Jatagandzidis srazil odkop gólmana Řehulky k Lukáši Poštulkovi, který pohotově z hranice velkého vápna trefil odkrytou bránu hostů – 2:0! Mladý stoper, který těsně před výkopem zaskočil v sestavě za zraněného kapitána Romana Košťála, se málem prosadil i na opačné straně, když jeho hlavička prověřila reflexy brankáře Švrčiny.

Bospor se s přibývajícím časem nikam nehnal a soustředil se na pozornou defenzivu. Gólem neskončila ani křížná rána dalšího střídajícího hráče Martina Opice, ale nakonec se zhruba tři stovky diváků, které ani předzápasová průtrž mračen neodradila od návštěvy duelu, třetí trefy dočkaly. Deset minut před koncem rozehrál Vaclík roh na Dušana Sochu, tomu sice rána nesedla, ovšem pohotový Jatagandzidis už věděl, co s míčem – 3:0!

A pak už vypukly bouřlivé oslavy…

„Byl jsem přesvědčený, že to doma zvládneme. Prokázali jsme kvalitu, znovu jsme udrželi čisté konto a pomohl nám krásný brzký gól. Sezóna pro nás ale nekončí, chceme si to užívat dál vítězně a ještě bychom rádi zvládli i finále krajského poháru, abychom získali všechny tři trofeje,“ usmíval se trenér FK Bospor Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK SK Polanka 3:0 (1:0), branky: 3. Hanus, 50. L. Poštulka, 80. Jatagandzidis. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Socha, L. Poštulka, Baculák – Sittek (79. P. Poštulka), Palej, Vaclík (86. Šiška), Nowinski (75. Kalous) – Hanus (43. Jatagandzidis) – Kubinski (68. Opic).

Comments are closed.