Je tu mečbol! Máme to o deset!

Vítězství mužů Bosporu nad třetím týmem tabulky Českým Těšínem 4:0 a porážka Heřmanic ve Frenštátě (3:4) znamená, že máme v čele tabulky desetibodový náskok čtyři kola před koncem krajského přeboru. Pokud získáme bod v příštím duelu v Heřmanicích, postup do divize bude už potvrzen. Je to blíííííííízko!

V 7. minutě se dostal do zakončení Jaroslav Kubinski, střílel ale do středu brány. Po chvíli nedotáhl slibné přečíslení Jan Nowinski, ale skóre se poprvé měnilo ve 34. minutě. To se k exekuci trestného kopu postavil František Hanus a balón zakroutil exkluzivně přesně do šibenice, gólman Gradek se natahoval marně – 1:0!

Po pauze se hrálo jenom čtyři minuty, než se Franta Hanus dostal ke kličkované na hraně vápna a potom se trefil přesně k tyči podruhé – 2:0! Pak také hosté dokázali, že nepřijeli kůži prodat lacino, naštěstí Kriška z trestného kopu střílel vedle, Folwarczny zase z nadějné pozice přestřelil.

Po hodině hry zase už málem jásali domácí fanoušci. Jakub Sittek ještě v zajímavé pozici nemířil přesně, ale v 61. minutě se pasoval do role přihrávajícího hráče a zakončovatel Jan Nowinski i s pomocí hostujícího obránce potřetí rozvlnil síť českotěšínské branky – 3:0!

Neuběhly ani čtyři minuty, do sóla se vydal střídající David Jatagandzidis a poradil si i s brankářem hostů – 4:0! V závěru po prostřídání zlobili i hosté, ránu Jakuba Zogaty ale vytlačil nad Jakub Švrčina. V závěru se neprosadil přízemní střelou Jatagandzidis a čtyři minuty před koncem trefil břevno Jan Ferenc a dorážku Jatagandzidise vyřešil Gradek.

„Nebylo to tak ideální jako v Krnově, ale vyhráli jsme vysoko a musí být proto s celkovým výsledkem spokojenost. Těšín vůbec nebyl špatným soupeřem, na balónu byl ještě silnější než my, ovšem my jsme proměnili, co jsme potřebovali,“ uvedl trenér FK Bospor Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FK Český Těšín 4:0 (1:0), branky: 34. a 49. Hanus, 61. Nowinski, 65. Jatagandzidis. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Socha, Košťál (37. L. Poštulka), Baculák (67. P. Poštulka) – Sittek (63. Jatagandzidis), Vaclík, Palej, Nowinski – Hanus (69. Opic), Kubinski.

Comments are closed.