Triumf v Krnově přiblížil cíl nadosah!

Měl-li to být křest ohněm, tak ho hráči Bosporu zvládli na jedničku! Ze dvou zápasů na hřištích silných soupeřů berou Bohumíňáci plný počet šesti bodů a dá se soudit, že zasloužené vítězství 1:0 v Krnově už vedoucí celek soutěže hodně přiblížilo jeho vysněnému cíli. Bospor vede pět kol před koncem krajského přeboru stále o sedm bodů!

Krnov do nedělního duelu ztratil během jara jediné body za remízu v derby s Bruntálem, navíc Bohumínští pořád neměli v základu k dispozici zcela uzdraveného Davida Jatagandzidise, který ovšem měl ještě do utkání zásadně promluvit. Zranění nepustilo na hřiště ani Jaroslava Baculáka, naopak v závěru se poprvé od svého zranění v Polance na podzim dostal na plac čerstvý otec Patrik Poštulka.

Domácí začali v pohybu a skvěle, jejich nejlepší muž na trávníku Hrubý hned v úvodu přehazoval brankáře Jakuba Švrčinu, naštěstí bránu netrefil. Přesněji mířil v 7. minutě Ondra, jeho rána z trestného kopu zatřásla břevnem bohumínské svatyně. A vzápětí znovu unikl obraně Bosporu Hrubý, naštěstí nevyzrál na včas vyběhnuvšího brankáře Švrčinu.

Pak už se konečně rozjel i lídr tabulky a zahájil nekonečný seriál neproměněných šancí. Ve 12. minutě po centru Jana Nowinského a prodloužení Františka Hanuse pálil nad Jaroslav Kubinski. Po další podobné akci a Nowinského sklepnutí přestřelil i Jakub Sittek, z další akce proletěl nevídaný projektil Richarda Vaclíka ze třiceti metrů jen pár milimetrů kolem šibenice.

To už Bospor hrál bez Petra Šišky, který střídal pro bolesti zad, ovšem na výkonu hostů to nic neubralo. Naopak Bohumínští útočili po stranách a dařilo se jim kombinovat i ve středu hřiště, takže další šance na sebe nenechaly čekat. Po sólu Lukáše Kalouse se dostal do tutovky Hanus, ale míč se mu dostal příliš pod nohu, a tak gólman Řeháček vytáhl první velký zákrok nedělního odpoledne.

Krnovský gólman pak jenom sledoval, jak po centru Dušana Sochy a přistrčení Sittka poslal přízemní ránu Jan Ferenc těsně vedle. Ve 41. minutě zakroutil Hanus trestný kop z 25 metrů do šibenice, ovšem létající Řeháček stačil vyškrábnout na roh. Ke gólu pak nevedla ani paráda po dalším rohu, kdy centr Vaclíka úžasnými nůžkami trefil Socha, ale balón zastavila houština těl před domácí brankou.

Ve druhé půli už se hrálo skoro jen na branku Krnova, příležitostí však už nebylo tolik. Vaclík nejdřív prošel středem, aby jeho dělovku vyboxoval s námahou Řeháček. Oba si pak souboj zopakovali i v 63. minutě, kdy už desítky bohumínských fanoušků v hledišti zvedaly ruce nad hlavou, jenže i Vaclíkovu hlavičku z pětníku po centru Hanuse dokázal krnovský gólman vyrazit.

V 70. minutě málem přišel trest, kdy to hlavou zkusil Houdek, na místě však byl Švrčina. Deset minut před koncem to přišlo. Hanus vysunul do sóla Jatagandzidise, který si obhodil brankáře Řeháčka, ale dostal se ze střeleckého úhlu. Nejlepší střelec Bosporu přesto zachoval chladnou hlavu, vystřihl kličku ještě i obránci Krnova a nekompromisně bombou pod břevno rozhodl – 0:1!

„Musím kluky pochválit, těžko bych mohl říci k jejich výkonu něco jiného. Tahle parta jde každým zápasem herně nahoru. Vynikající práci odvedli všichni, speciální pochvalu zaslouží Jarda Kubinski na hrotu, který splnil přesně to, co jsme od něj chtěli. Když šel na plac David Jatagandzidis, říkal jsem mu, že pokud dá gól, tak mu koupím láhev. Má ji mít, tohle byla fakt paráda. Klobouk dolů před výkonem všech. Teď už to je fakt hodně blízko,“ řekl trenér Bosporu Marek Poštulka.

FK Krnov – FK Bospor Bohumín 0:1 (0:0), branka: 80. Jatagandzidis. Sestava Bosporu: Švrčina – Šiška (20. Ferenc), Socha, Košťál, Kalous – Sittek, Vaclík (88. L. Poštulka), Palej, Nowinski (90. P. Poštulka) – Kubinski (69. Jatagandzidis), Hanus.

Comments are closed.