Pomalejší rozjezd, ale na kanonádu opět došlo

Muži Bosporu dál suverénně kráčejí jarem, v součtu s pohárem zaznamenali osmý zápas bez porážky v řadě. Poslední, leč třikrát za sebou naplno bodující Frenštát tentokrát vzdoroval až do začátku druhé půle, ale pak domácí celek spustil kanonádu a naopak hosté mohli být rádi, že odjeli pod Radhošť s ještě přijatelným debaklem.

Už ve 2. minutě se řítil Richard Vaclík sám ze strany na brankáře Pešáka, ale branku minul. Nad břevno pak po chvíli poslal hlavou balón v čisté gólové šanci David Jatagandzidis, který vzápětí do sítě míč neprotlačil ani po centru Jakuba Sittka. Skóre se tak měnilo až ve 26. minutě, kde se do velkého sóla pustil Petr Šiška, obránci Beskydu balón srazili k Františku Hanusovi, který jej poslal technicky ke vzdálenější tyči – 1:0.

Následná střela Šišky minula cíl. Ve 42. minutě Jan Nowinski napřáhl zpoza vápna, gólman Pešák jeho pokus vyrazil, ovšem Hanus podle názoru asistenta rozhodčího už Jatagandzidisovi ke gólové dorážce přihrával z ofsajdu. Frenštát bojoval, ovšem akce soupeře končily většinou před pokutovým územím, jistě si počínal i brankář Jakub Švrčina. Asi nejvíce mu zatrnulo hned po změně stran, kdy se křížnou ranou pokoušel marně trefit zařízení Klimpar.

Pak už se zase naplno rozjela ofenzíva Bosporu. Jatagandzidis ještě nejprve pálil do středu, kde stál připravený gólman, ale v 57. minutě po přihrávce Nowinského už mu stačilo před prázdnou brankou jen správně nastavit kopačku – 2:0. V 62. minutě Nowinski z rohu málem překvapil frenštátského strážce svatyně, a protože se mu asi ta situace zalíbil, zopakoval ji o minutu později znovu. V následné skrumáži se prosadil kapitán Roman Košťál – 3:0.

Beskyd odešel fyzicky a prakticky každá standardní situace v šestnáctce hostů znamenala stav ohrožení. Po centru Sittka trefil střídající Martin Opic břevno a zahájil tak svůj festival zahozených příležitostí. V 73. minutě však obrana hostů odvrátila míč z rohu jen k Františku Hanusovi, který se nerozpakoval a uklidil balón k tyči – 4:0.

V 82. minutě dokončil průnik Lukáše Kalouse gólovou trefou Opic, jenže praporek asistenta byl opět nahoře. Tři minuty před koncem pak Opic znovu pálil jen do středu, kde stál Pešák, Dušan Socha po dalším rohu z dobré pozice minul, následně si v tutovce na brankáři Frenštátu vylámal zuby další novic na trávníku Lukáš Poštulka a v nastavení si do sítě nenašla cestu ani další Opicova hlavička.

Cíl ale byl splněn, náskok před druhými Heřmanicemi zůstal na sedmi bodech. Teď ale přijdou pro Bospor dva zápasy pravdy – v Bílovci a v Krnově.

FK Bospor Bohumín – SK Beskyd Frenštát 4:0 (1:0), branky: 26. a 73. Hanus, 57. Jatagandzidis, 63. Košťál. Sestava Bosporu: Švrčina – Šiška, Socha, Košťál, Baculák (77. Kalous) – Sittek (81. L. Poštulka), Vaclík (74. Ferenc), Kubinski (64. Palej), Nowinski – Hanus – Jatagandzidis (58. Opic).

Comments are closed.