Bospor pěti trefami zničil Orlovou

Muži Bosporu si zavzpomínali na povedenou přípravu a pěti brankami deklasovali Slavii Orlová na jejím hřišti. Třikrát se favorit prosadil už do přestávky, navíc ve druhém poločase hosté neproměnili ještě pokutový kop. V tabulce tak vedou Bohumínští stále o čtyři body před Heřmanicemi, ztratila naopak třetí Čeladná, která je zpět už o sedm bodů.

V úvodu jakoby se soupeři testovali, koho v jakém rozpoložení sobotní zápas zastihl. První ránu Davida Jatagandzidise z otočky ještě gólman Polášek snadno lapil, ale po čtvrthodině začali více okupovat šestnáctku soupeře Bohumínští a efekt se brzy dostavil. Ve 23. minutě dlouhý aut Jakuba Sittka prodloužil hlavou Jatagandzidis a Jan Nowinski se pohotově trefil k tyči – 0:1.

Bospor byl aktivnější, dařila se mu kombinace po stranách. Rána Jaroslava Baculáka ještě minula cíl, ve 36. minutě však utekl po levě straně Nowinski, prudce napálil balón do malého vápna, kde si jej ve skluzu srazil do vlastní sítě stoper Věčorek – 0:2. Pak zahodil tutovku Richard Vaclík, ale hosté náskok přece jen do přestávky navýšili, když další precizní centr poslal hlavou do sítě Petr Šiška – 0:3.

Jasné vedení se po obrátce trochu promítlo do výkonu favorita. Bospor působil několik minut bohorovným dojmem, ovšem měl i potřebný kus štěstí. První hrozbu domácího Pristáše ještě vyřešil včasným vyběhnutím Jakub Švrčina. V 55. minutě se pak ve vápně objevil osamocený Kopel, který měl čas skoro na jakékoliv zakončení, naštěstí svou střelu nasměřoval těsně vedle.

Bohumínští se včas probrali a zase navázali na výkon z první půle. V 63. minutě rozehráli pěknou kombinaci střídající Martin Opic s Baculákem, jehož přízemní pobídnutí nekompromisně z malého vápna podruhé uklidil do sítě Šiška – 0:4. O chvíli později utekl Opic, pokus o střelu mu Polášek vystihl, ale další kličkování zkušeného forvarda ukončil až faul orlovského gólmana.

Evidentní nedovolený zákrok neutekl pozornému sudímu Šimečkovi, míč si na penaltový puntík postavil František Hanus, ale střelecké prokletí nezlomil – zatřásl jenom levou tyčí Poláškovy brány. Poslední slovo tak měl v samém závěru Vaclík, který poněkolikáté zasprintoval za obranu soupeře, ale na rozdíl od předcházejících situací nehledal ve vápně spoluhráče, a šajtlí přesně zakončil – 0:5.

„Konečně nám to tam napadalo. Rozhodující bylo, že jsme získali dvoubrankový náskok, tím jsme se uklidnili. První poločas byl z naší strany výborný. Po minulém utkání jsem nebyl spokojen s hrou našich krajů a má ostrá slova si kluci vzali k srdci – Nowinski zařídil první tři góly a dobře pracovali i ostatní. Po přestávce jsme přestali chvíli být zodpovědní, ovšem naštěstí soupeř to z obrovské šance nepotrestal. Pak už jsme zápas znovu kontrolovali,“ řekl trenér Bosporu Marek Poštulka.

FK Slavia Orlová – FK Bospor Bohumín 0:5 (0:3), branky: 44. a 63. Šiška, 23. Nowinski, 36. vlastní Věčorek, 90. Vaclík. Sestava Bosporu: Svrčina (80. Rajko) – Šiška (73. L. Poštulka), Socha, Košťál, Baculák – Sittek (70. Ferenc), Palej (67. Kubinski), Vaclík, Nowinski – Hanus – Jatagandzidis (60. Opic).

Comments are closed.