Vydřená výhra znamená návrat do čela

Po dvou ztrátách se bohumínský stroj znovu pořádně rozjel. Bospor vyhrál na horké půdě v Bruntále po obratu skóre ve druhém poločase, a protože nečekaně klopýtly Heřmanice v Kobeřicích, vrátili se svěřenci trenérů Marka Poštulky a Martina Kempného zpátky do čela tabulky krajského přeboru. Teď vedou o dva body právě před Heřmanicemi a Čeladnou.

Bruntál během zimy výrazně posílil, když kádr doplnili exbaníkovští bratři Kundrátkové nebo někdejší vicemistr světa do 20 let z roku 2007 Dohnálek. V cestě za záchranou se domácí celek snažili pomoci si ke třem bodům všemi způsoby, a tak přestože panovalo v podhůří Jeseníků nádherné jarní počasí, hrál se duel na umělé trávě, která už něco pamatuje…

Bospor se však s nezvyklými podmínkami srovnal lépe a první poločas se herně hostům docela povedl, horší už to bylo s výsledkem. V 5. minutě se do šance prokličkoval Petr Šiška, výborně však zasáhl brankář Minarčík. O chvíli později pálil bez přípravy nad břevno Jaroslav Baculák a v největší možnosti pak po centru Lukáše Kalouse z voleje těsně minul bránu Jakub Sittek.

Domácí byl prakticky neškodný, nebezpečné byly snad jen standardky Slavoje, ovšem přesto se mohli radovat z vedoucí branky bruntálští příznivci. Po chybě Bosporu ve středu hřiště se do šestnáctky vřítil Ostrák a po nešťastném zákroku Baculáka byla nařízena penalta. Brankář Jakub Švrčina sice směr Šustrovy rány vystihl, míč si ale našel cestu do sítě.

Ve druhé půli Bospor chtěl soupeře zatlačit, ale v kombinacích hostů bylo dost nepřesností. Silou vůle ale Bohumínští otočili skóre. V 56. minutě sice Bruntál odvrátil standardku, ale Richard Vaclík poslal balón napodruhé do šestnáctky, zakončení Dušana Sochy na zadní tyči ještě Minarčík stihl vyřešit, ale dorážka Sittka už byla gólová. V 68. minutě nenápadně přebral míč střídající Martin Opic a výstavní technickou ranou z 22 metrů vyhnal všechny pavouky z levého horního rohu Minarčíkovy brány.

Slavoj vrhnul všechny síly do ofenzivy a soupeře dostal pod tlak, Bospor se ale poměrně bez větších potíží dokázal bránit. Naopak deset minut před koncem mohl rozhodnout František Hanus, ovšem z deseti kroků vysoko přestřelil. V hektickém závěru pomohli hráčům povzbuzováním i naši výjezdoví Veteráni, a tak cesta domů se třemi body byla pořádně veselá.

„Ukazuje se, že v soutěži není žádný jasně favorizovaný tým. Opravdu může letos každý porazit každého a bude to asi zajímavé až do posledního kola. Tentokrát jsme neměli tolik šancí jako doma proti Vendryni, ale naštěstí jsme byli efektivní. Gól Martina Opice navíc stál za vidění, byla to fakt parádní rána,“ usmál se spokojený trenér Bosporu Marek Poštulka.

V dalším zápase přivítají jeho svěřenci v neděli od 15:30 hodin celek Háje ve Slezsku, pro vývoj soutěže bude i hodně zajímavý sobotní duel sousedů v tabulce Heřmanic s Čeladnou.

FC Slavoj Olympia Bruntál – FK Bospor Bohumín 1:2 (1:0), branky: 45. Šustr z pen. – 56. Sittek, 68. Opic. Sestava Bosporu: Švrčina – Baculák (84. L. Poštulka), Socha, Košťál, Kalous – Sittek, Vaclík, Šiška (67. Palej), Nowinski (88. Šipula) – Ferenc (46. Hanus) – Jatagandzidis (46. Opic).

Comments are closed.