Facka v Čeladné a náskok je pryč

Tak tohle se nepovedlo. Dohrávku 16. kola v Čeladné fotbalisté Bosporu nezvládli a po matném výkonu prohráli zaslouženě 1:4. Tabulka soutěže se tak srovnala. Bohumínský celek má v čele náskok jediného bodu nejen před Heřmanicemi, ale právě i před týmem Beskydu, který bude ještě míchat postupovými kartami. Snad přišla facka v pravý čas a v neděli proti Vendryni Bospor naváže na své podzimní výkony i výsledky z přípravy.

Svěřenci Marka Poštulky a Martina Kempného duel v Čeladné nezvládli. U každého míče byli později, prakticky nepředvedli kloudnou kombinační akci, nechali protivníkovi hromadu prostoru a domácí celek převýšil svého soka v pohybu, rychlosti i nasazení. K tomu pak navíc Beskyd přidal i potřebnou fotbalovost a pohroma byla na světě.

Skóre otevřel ve 20. minutě hlavou Pliska a o minutu později přidal druhý gól nejlepší muž na trávníku Martin Váňa, ovšem dlužno dodat, že hosté si o inkasování koledovali už dříve. Bospor nedotáhl hned několik nadějných přečíslení a do koncovky se dostal vlastně jedinkrát – ve 34. minutě po pasu Františka Hanuse za obranu domácích se přesnou ranou k tyči prosadil David Jatagandzidis.

Poslední desetiminutovka první půle byla ze strany Bohumínských nejpovedenější, ale kdo z desítek fanoušků Bohumína na stadionu čekal, že na ni tým žlutomodrých naváže i po pauze, šeredně se zmýlil. Tempo hry diktovala i dál Čeladná, která v 70. minutě přidala Padychem třetí gól, čtvrtou trefu pak zařídil Walder přímo z rohu. V jediné tutovce Bosporu poslal míč těsně vedle Hanus.

„Vypadali jsme jako mužstvo, které během zimy nedělalo vůbec nic. Nechali jsme Čeladné moc prostoru, nebyli jsme důrazní. Není vlastně co hodnotit,“ obtížně v sobě dusil vztek trenér Bosporu Marek Poštulka. V neděli doma proti Vendryni čeká tým skládání velkého reparátu, vstup do jarní části se totiž Bohumínský, hrubě nevydařil.

SK Beskyd Čeladná – FK Bospor Bohumín 4:1 (2:1), branky: 20. Pliska, 21. Martin Váňa, 70. Padych, 76. Waldner – 34. Jatagandzidis. Rozhodčí Lalík. Sestava Bosporu: Švrčina – Baculák, Socha, Košťál, Šiška – Ferenc, Palej (70. Opic), Vaclík, Hanus, Nowinski (64. Kalous) – Jatagandzidis.

Další dohrávka 16. kola: Břidličná – Český Těšín 0:3.

Comments are closed.