Vítězná série neskončila ani v Kravařích

Poprvé během zimní přípravy se muži Bosporu představili v přípravném utkání jinde než na umělé trávě ve Vratimově, kde nastupují v rámci zimního turnaje. Ve středu svěřenci Marka Poštulky a Martina Kempného vyrazili do Kravaře, kde na umělce porazili zdejší MFK jasně 4:1.

Favorit začal proti účastníku 1.A třídy lépe a už v úvodní sekvenci hry se trefil David Jatagandzidis. I nadále se hrálo převážně podle bohumínských not, zatímco kravařské výpady končily většinou daleko od branky, kterou při neúčasti obvyklé dvojice gólmanů Bosporu hájil věřňovický host Kamil Vykydal.

Po půlhodině hry pak odcentroval Jaroslav Kubinski, Jatagandzidis vyhrál ve vápně důležitý souboj a pro Petra Šišku nebylo problémem přidat na zadní tyči druhou trefu. Těsně před změnou stran se pak trefil ještě z penalty Dušan Socha, který potrestal faul na agilního útočníka Jatagandzidise.

Druhá půle přinesla vyrovnanější boj, přesto o náboj bylo postaráno – za Bospor šel do hry František Hanus, zatímco žlutomodré barvy Kravař hájil jeho bratr Martin. Šancí nebylo moc, až tři minuty před koncem zaváhání v obraně hostů potrestal soupeř dorážkou zblízka. Hosté zareagovali záhy, pobídku Jaroslava Baculáka využil pohodlnou dorážkou do prázdné branky znovu Jatagandzidis.

„S přípravným utkáním jsem vcelku spokojen, výhrady mám snad jen k závěru zápasu, kdy už se nám nechtělo tolik pracovat dozadu. Pořád ovšem zbývá do začátku soutěže hodně času a my se věnujeme převážně nabírání kondice. Jsem přesvědčený, že na tom budeme hodně dobře po fyzické stránce,“ poznamenal trenér Bosporu Marek Poštulka po páté výhře v pátém utkání.

Další zápas sehrají Bohumínští v sobotu znovu ve Vratimově a bude to stát za to. V jednom z vrcholů zimního turnaje nastoupí proti diviznímu Havířovu, který v přípravě předvádí vynikající fotbal. „To bude pravá prověrka a utkání nám ukáže, jak na tom jsme. Až na jednu absenci bychom měli být kompletní,“ řekl k duelu, který v sobotu začíná už v 12.10 hodin (původně měl mít výkon ve 14 hodin), kouč Bosporu.

MFK Kravaře – FK Bospor Bohumín 1:4 (0:3), branky Bosporu: Jatagandzidis 2, Šiška, Socha z pen. Sestava Bosporu: Vykydal – Šiška (60. Gábor), L. Poštulka, Socha, Kalous (46. Baculák) – Sittek, Vaclík (46. F. Hanus), Kubinski (66. Vaclík), Nowinski (71. Kalous) – Ferenc (Jatagandzidis) – Jatagandzidis (46. Opic).

Plán přípravných zápasů

Středa 25. 1., 18:00 h: SK Šenov – FK Bospor                                                3:8
Sobota 28. 1., 12:10 h: FK Vratimov – FK Bospor                                           3:4
Sobota 4. 2., 12:10 h: MFK Vítkovice U19 – FK Bospor                                  1:4
Sobota 11. 2., 16:00 h: SC Pustá Polom – FK Bospor                                     3:5
Středa 15. 2., 17:00 h: MFK Kravaře – FK Bospor                                           1:4
Sobota 18. 2., 12:10 h: MFK Havířov – FK Bospor (UT Vratimov)
Středa 22. 2., 19:00 h: FK Bolatice – FK Bospor (UT Kravaře)
Sobota 25. 2., 8:30 h: Sokol Dobrá – FK Bospor (UT Vratimov)
Středa 4. 3., 12:10 h: Beskyd Čeladná – FK Bospor (UT Vratimov

Comments are closed.