Turnaj ve Vratimově zahájila kanonáda

Dohrávku úvodního kola zimního turnaje na vratimovské umělé trávě zahájil tým Bosporu na výbornou. Svěřenci Marka Poštulky a Martina Kempného nasázeli ve středečním duelu svému soupeři z krajského přeboru Šenovu osm gólů.

Po návratu z náročného kondičního soustředění z Hrádku trvalo Bosporu čekání na první gól necelých 60 vteřin, než za bezmocného šenovského gólmana zaplul pokus Františka Hanuse. Ještě do poločasu se dvakrát trefil Jan Nowinski, i když mezi jeho góly se vměstnala i krásná rána útočníka Šenova do šibenice.

Stejně úspěšně jako do první půle vstoupili hosté i do druhého dějství, k tyči uklidil míč David Jatagandzidis. Vzápětí zkompletoval hattrick Nowinski, který v zápase stihl i tři gólové asistence. To už se hrálo jenom na jednu branku. Šenov snížil z penalty a brejku na 3:5, ale lídr krajského přeboru pak navýšil náskok, navíc ještě tři branky Bosporu sudí neuznali pro ofsajd a celá řada šancí zůstala nevyužita.

„Po náročném soustředění to byl dobrý test. Výhrady snad mohu mít k několika nedůrazům v defenzivě a spoustě zahozených možností, ale jinak jsme, myslím, soupeře dost výrazně převýšili. Hráči poměrně slušně vstřebali únavu z kondičního kempu,“ řekl trenér Bosporu Marek Poštulka.

Další zápas odehraje Bospor v sobotu ve 12.10 hodin na vratimovské umělce, proti Bohumínským se tentokrát postaví domácí celek FC Vratimov.

FK Bospor Bohumín – SK Šenov 8:3 (3:1), branky Bosporu: 31., 45. a 53. Nowinski, 46. a 77. Jatagandzidis, 1. Hanus, 74. L. Poštulka, 82. Vaclík. Sestava Bosporu: Švrčina – L. Poštulka, Šiška, Košťál, Kalous – Baculák (66. Ferenc), Šipula (46. Vaclík), Socha (46. Kubinski), Hanus (66. Šipula), Nowinski – Ferenc (46. Jatagandzidis).

Další výsledky 1. kola turnaje: SC Pustá Polom – MFK Havířov 2:4, MFK Vítkovice U19 – TJ Sokol Dobrá 5:5, FC Vratimov – SK Beskyd Čeladná 3:5.

Comments are closed.