Po volnu začne tvrdá zimní příprava

Zasloužené volno, ale žádné usínání na vavřínech. Fotbalisté Bosporu vyhráli podzimní část Moravskoslezského krajského přeboru i přesto, že jejich poslední zápas v Čeladné byl kvůli špatným klimatickým podmínkám odložen. Nyní čeká svěřence trenéra Marka Poštulky zasloužené volno, protože příprava bude pak hodně náročná.

Prvním zásadním termínem přípravného období je středa 18. ledna, kdy mužstvo odcestuje na tradiční kemp do Hrádku. „Prostředí perfektně známe a víme, co nás tam čeká. Je tam vše, co potřebujeme k tomu, abychom po Vánocích zapracovali zase na fyzičce,“ prohlásil trenér FK Bospor Marek Poštulka. Tým setrvá na kondičním soustředění do neděle 25. ledna.

Hned poté zahájí poměrně dlouhý seriál deseti přípravných zápasů, ve kterých by se měla vykrystalizovat sestava pro líté jarní boje o postup do divize. „Tentokrát jsme si k přípravě vybrali zimní turnaj ve Vratimově, který se hraje na tamní umělé trávě. Soupeři jsou na dost kvalitní úrovni. Divizi zastupují Havířov a Pustá Polom, zahrajeme si i s Čeladnou, která se rozjela v našem krajském přeboru,“ rekapituloval Marek Poštulka.

Kromě sedmi utkání v rámci vratimovského turnaje už sekretář Josef Osvald dohodl i další tři přípravné zápasy – dvakrát se vydají muži Bosporu na umělku do Kravař, jednou i do Orlové. „Během zimy bude dost času na sehrání, ten nám chyběl během kratičké letní přípravy, a pak jsme se přece jen pomaleji rozjížděli. Víme, co je v sázce, proto věřím, že kluci budou v zimě makat na sto procent,“ dodal trenér Marek Poštulka.

Plán přípravných zápasů

Středa 25. 1., 18:00 h: SK Šenov – FK Bospor (UT Vratimov)
Sobota 28. 1., 12:10 h: FK Vratimov – FK Bospor (UT Vratimov)
Sobota 4. 2., 12:10 h: MFK Vítkovice U19 – FK Bospor (UT Vratimov)
Sobota 11. 2., 8:30 h: SC Pustá Polom – FK Bospor (UT Vratimov)
Středa 15. 2., 17:00 h: MFK Kravaře – FK Bospor (UT Kravaře)
Sobota 18. 2., 14:00 h: MFK Havířov – FK Bospor (UT Vratimov)
Středa 22. 2., 19:00 h: FK Bolatice – FK Bospor (UT Kravaře)
Sobota 25. 2., 8:30 h: Sokol Dobrá – FK Bospor (UT Vratimov)
Sobota 4. 3., 14:00 h: Beskyd Čeladná – FK Bospor (UT Vratimov)
Sobota 11. 3., 11:00 h: Slavia Orlová – FK Bospor (UT Orlová)

Comments are closed.