Za půlmistrem snadněji, než se čekalo

K duelu s Břidličnou přistupoval Bospor velmi obezřetně. Vzhledem k sobotním výsledkům bylo jasné, že tým kouče Marka Poštulky by se v případě vítězství mohl stát „půlmistrem“, ale soupeř budil značný respekt.

Před duelem ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička prohráli Břidličtí jenom jedinkrát, vyšvihli se na pátou příčku tabulky a ve svém středu měli útočníka Kučeru, který už na podzim stihl 23 gólů. Nakonec však byla cesta ke třem bodům snazší, než se vůbec čekalo.

První dva náznaky šancí měl soupeř, jenže kanonýr Kučera v dobré pozici nezpracoval míč a zřejmě nikdo nečekal, že na těžkém terénu už nepředvede zhola nic. Příležitosti se pak už rodily dlouhé minuty výhradně před brankou Břidličné.

Z prvního závaru ještě Bospor nic nevytěžil, pak po hezké otočce pálil David Jatagandzidis těsně vedle, ale ve 24. minutě se už balón po standardce dostal až na vzdálenější tyč, kde zakončoval osamocený Dušan Socha. Uplynuly jenom čtyři minuty a znovu se měnilo skóre. Tentokrát se ve skrumáži před brankou soupeře nejlépe orientoval Jatagandzidis a dotlačil míč do sítě.

Břidličná byla pod tlakem, kupila chyby, ale domácí je nedokázali ztrestat. Blízko byl po ráně z přímého kopu František Hanus. Až tři minuty před pauzou zahrál perfektně trestný kop Richard Vaclík a hostující Kamil Kocúr hlavou prodloužil míč po jeho nákopu do vlastní sítě.

Hosté byli z nepovedeného zápasu značně frustrovaní, navíc v půli pro zranění střídal jejich kanonýr Kučera. Po přestávce Břidličná nepředvedla prakticky nic a naopak vedení Bohumína mohlo utěšeně narůstat. Jenže hráče Bosporu zrazovala koncovka.

Dvě velké možnosti spálil Vaclík, těsně nad branku hlavičkoval Jatagandzidis, neprosadil se ve své možnosti ani hrdina duelu s Heřmanicemi Martin Opic a ve vyložené tutovce selhal také další střídající hráč Adam Šipula. Za to stihl Bospor trest v závěru, o devátou nulu v sezóně přišel brankář Jakub Švrčina čtyři minuty před koncem po skryté přízemní ráně ghanského stopera Borborya.

„Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme celý zápas výrazně lepší a snad jediné, co mě může mrzet, je obrovská spousta zahozených šancí. Cíl jsme ovšem splnili, máme tři body za výhru nad nepříjemným soupeřem,“ uvedl po třetím vítězství v řadě trenér Bosporu Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – TJ Břidličná 3:1 (3:0), branky: 24. Socha, 28. Jatagandzidis, 42. K. Kocúr vlastní – 86. Borboryo. Sestava Bosporu: Švrčina – Baculák (74. L. Poštulka), Socha, Košťál, Nowinski (83. Šipula) – Sittek (77. Šiška), Vaclík, Hanus, Kubinski (60. Ferenc), Kalous – Jatagandzidis (54. Opic).

Foto: Deník – Michal Chadim

tab

Comments are closed.