Martin Opic sťal lídra! Zaslouženě!

Měl to být jeden z vrcholů podzimu v krajském přeboru a také byl. Bospor před 423 diváky na stadionu a 170 fanoušky u internetového živého přenosu zaslouženě porazil lídra tabulky z Heřmanic, když jediný gól zaznamenal osm minut před koncem střídající Martin Opic.

Karty byly jasně rozdány. Bospor ztrácel na soupeře tři body a v případě nezdaru by se už přece jen Heřmaničtí osamostatnili v čele soutěže. Dalo se čekat, že hosté budou mít míč častěji na kopačkách, ale ke své obávané ofenzivní smršti je Bospor kvalitní a poctivou prací celého týmu nepustil, naopak byl po celé utkání daleko nebezpečnější.

Hned v úvodu musel hostující gólman Andrejko zasahovat proti ráně Davida Jatagandzidise. Na opačné straně pak prověřil kanonýr Půda pozornost brankáře Jakuba Švrčiny, ale o poznání blíže gólu byl Jakub Sittek, který v 10. minutě na zadní tyči neprotlačil míč do sítě. Hosté zahrozili další střelou Ghaňana Manteye, ovšem to bylo z jejich strany na dlouhé minuty vše.

Ve 29. minutě Andrejko s námahou vytěsnil ránu Richarda Vaclíka z trestného kopu, zblízka se neprosadil ani Patrik Poštulka a vzápětí jenom o vlásek minul tři tyče Lukáš Kalous. Prostor zařízení nedokázali svými pokusy před přestávkou najít ani Jatagandzidis a znovu po standardce Poštulka.

Druhá půle byla možná opatrnější, domácí však srovnali i poměr držení míče a stále častěji hrozili. František Hanus v 52. minutě v pádu těsně minul pravou tyč, o deset minut později pak Andrejka nepřekoval po nadějném výpadu přízemní střelou útočník Jatagandzidis.

Heřmanice na svou ofenzivní sílu, díky které nasázeli do tohoto utkání ve dvanácti zápasech 46 gólů, nechali vzpomenout dvakrát. V 70. minutě z trestného kopu mířil těsně nad Půda, který o osm minut později spolu se Šebkem zblízka nepřekonal jistého Švrčinu, a zahodil tak největší možnost hostů.

Heřmanice za to vzápětí zaplatily. V 82. minutě se pustil do velkého sóla Kalous, na hranici malého vápna se k míči procpal kanonýr Opic, který byl na hřišti sotva tři minuty, a nechytatelnou ranou rozhodl. Závěrečné minuty tlak hostů nepřinesly, naopak v samém konci mohl potvrdit vítězství Bohumína Vaclík, z trestného kopu však těsně minul.

„Myslím si, že zápas měl všechno. Jsme samozřejmě spokojeni, i když šancí jsme měli daleko víc a mohli jsme rozhodnout už dříve. O přestávce jsem v kabině říkal, že to bude o jedné chybě, a stalo se. Naštěstí ji udělal soupeř. Je to zase vyrovnané, pořád máme o co hrát,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Heřmanice Slezská 1:0 (0:0), branky: 82. Opic. Sestava Bosporu: Švrčina – P. Poštulka, Socha, Košťál, Kalous (88. L. Poštulka) – Sittek, Kubinski (67. Ferenc), Vaclík, Hanus (90. Šiška), Baculák (84. Nowinski) – Jatagandzidis (80. Opic).

Foto: Deník / Lukáš Kaboň (více fotografií zde).

foto-radost

Comments are closed.