Muže Bosporu čeká šlágr podzimu

Bohumínský Fotbalový areál Pavla Srnička za parkem bude v neděli od 14 hodin dějištěm atraktivního souboje dvou aktuálně nejlepších týmů fotbalového krajského přeboru. Domácí Bospor změří své síly s rozjetými Heřmanicemi a v případě výhry by se tak bodově znovu dotáhl na lídra tabulky.

Utkání poutá obrovskou pozornost nejen u fanoušků obou mužstev, ale mezi fotbalovou veřejností obecně. Domácí Bospor se tak odhodlal k zajímavému kroku. „Rozhodli jsme se šlágr podzimu v krajském přeboru vysílat živě na internetu. Pevně doufám, že naše věrné fandy to od návštěvy stadionu neodradí. Věřím, že budou chtít vidět očekávaný souboj na vlastní oči,“ usmál se předseda bohumínského klubu Lukáš Fluxa.

Internetový živý přenos v HD kvalitě zprostředkuje zdejší internetový poskytovatel JaryNet a uskutečnit jej bude možné i díky vybavení, které fotbalistům zapůjčuje majitel házenkářského klubu z nedaleké Poruby Libor Adámek. „Diváci najdou zápas na webu tvcom.cz, který se specializuje na přenosy z nižších soutěží i dalších sportovních odvětví,“ dodal Lukáš Fluxa.

Půjde o nesmírně důležité body v boji o postup do divize. Heřmanice v minulém kole svému bohumínskému sokovi odskočily na tříbodový rozdíl, když doma deklasovaly Frenštát 7:0. To Bospor naopak selhal v Českém Těšíně, odkud si přivezl nečekaný výprask 1:4. „Neodpovídá to příliš předvedené hře. Zahodili jsme hodně šancí, ale po delší době jsme udělali i dost chyb v defenzivě a pykali za to. Byla to pořádná facka před šlágrem podzimu a jen doufám, že na mužstvu nezanechá negativní stopy,“ konstatoval trenér Bohumína Marek Poštulka.

Z podzimních výkonů Heřmanic jde skoro hrůza. Soupeře doslova ničí útočným potenciálem, když v odehraných dvanácti zápasech jen jednou prohrály, dvakrát remizovaly a protivníkům nasázely neuvěřitelných 46 branek. Bospor naopak zdobí výtečná obranná fáze hry, kdy tým kouče Poštulky inkasoval stejně jako soupeř 13 branek, ale devět z nich při jediných dvou porážkách ve Vendryni a Českém Těšíně. „Musíme eliminovat sílu Heřmanic v útoku. Pokud to zvládneme, můžeme doma uspět,“ doplnil bohumínský trenér.

Utkání začíná už ve 14 hodin a řídí jej mladý sudí Daniel Vidlička z Ostravy, asistenty jsou Maxim Kontoršikov z Kopřivnice a Vojtěch Matějek z Petřvaldu. Partnerem utkání je poskytoval nejen internetu, bohumínský společnost JaryNet.

Comments are closed.