Napsali o utkání……….

Bohumín uhájil čtvrté místo

Bohumín – Fotbalisté Bohumína svedli v posledním kole krajského přeboru vítěznou přestřelku s domácím Vítkovem, který nakonec sestupuje do I.A třídy.

 

Bohumín prožil úspěšnou sezonu. V další chce být ještě lepší.Autor: Ivo Dudek

Že po minulé naprosto katastrofální sezoně „léčba“ Markem Poštulkou fotbalistům Bohumína pomohla, bylo už několik týdnů jasné. Tradiční účastník krajského přeboru však nakonec skončil (možná) nad očekávání dobře.

V sobotu totiž vyhrál na hřišti sestupujícího Vítkova 5:3, získal 47 bodů a obsadil čtvrté místo. Bohumín tak vylepšil maximum ze sezony 2004/2005 a také zpřed tří let, kdy se rovněž s Markem Poštulkou na lavici a stejným bodovým ziskem umístil pátý.

„Je to nejlepší umístění v historii Bohumína v krajském přeboru od spojení, takže to hodnotíme jako úspěšnou sezonu,“ měl jasno zkušený trenér.

Cesta k posledním bodům v sezoně však nebyla jednoduchá. Hosté sice vedli, ale domácí, přestože působili místy odevzdaně, dokázali dávat góly a korigovat bohumínské vedení. „Ty góly byly zbytečné. Jinak jsme ale měli zápas pod kontrolou, zase jsme měli šancí na deset branek, ale vlastní laxností, kdy chceme míč donést až do branky, se o ně připravujeme,“ řekl Marek Poštulka.

Přiznal, že měl obavu ještě z branky na 4:5. „Hned by z toho bylo klasické drama, Vítkov už ale moc nechtěl,“ uznal.

TJ Vítkov – FK Bospor Bohumín 3:5 (2:2)

Branky: 31. Jurečka, 35. P. Modelský, 81. R. Modelský – 43. a 48. Hanus, 29. Socha, 50. Jatagandzidis, 53. Kurušta. Rozhodčí: Lukašík – Ganaj, Trojan. ŽK: 2:2. Diváci: 140.

Bohumín: Vykydal – P. Poštulka (16. Górniok, 76. Košťál), L. Poštulka, Šiška, Szkuta (46. Jadamík) – Sittek (46. Kalous), Hanus, Socha, Kubinski – Kurušta, Jatagandzidis. Trenér: Marek Poštulka.
Zdroj: http://karvinsky.denik.cz/fotbal_region/bohumin-uhajil-ctvrte-misto-20160621.html

Comments are closed.