Dorost v přípravě porazil MFK Havířov „U18“

 

     
     V sobotu 20.2. 2016 zavítali  dorostenci FK Bospor Bohumín do Havířova, kde odehráli druhé přípravné utkání jara s kluky MFK Havířov U18. Bohumínští na utkání odjeli opět s velmi prořídlou sestavou (11 hráčů). V bojovném utkání za slunečného počasí bohumínští soupeře přehráli a zaslouženě zvítězili 5:1.

MFK Havířov U18 – FK Bospor Bohumín 1:5 (1:1)

  Do druhého přípravného utkání bohumínští vlétli bez respektu proti starším a v průměru o hlavu větším klukům z Havířova. Běžela 4 min., Petr Wzientek vybojoval míč ve středu pole, a po průniku středem obrany otevřel skóre utkání, 0:1. Bohumínští poté měli více ze hry, ale v koncovce chyběl klid a přesnost. Soupeř využíval své výškové a silové převahy ve středu pole, ale hostující svou bojovností domácí nepouštěli do větších šancí. Ve 23. po chybě Lukáše Burdy fauloval ve vzdálenosti 20 metrů od brány Jan Motloch, domácí zahrávali volný přímý kop, který zapadl do levé šibenice, 1:1. Do konce první půle se již skóre neměnilo. Svoji fotbalovou kvalitu bohumínští předvedli ve druhém poločase, ve kterém dominovali, a také skórovali do sítě domácích. Ve 48 min. po úžasné kolmici Waleckého,  Martin Rapan přízemní střelou k tyči nedává šanci domácímu brankáři, 1:2. V 59 min. v nejhezčím okamžiku utkání ukázal své kvality nejmladší hráč na hřišti Roman Černický, který za půli hřiště na levé straně zpracoval míč a drze si to namířil středem obrany, poté obešel 4 hráče soupeře přehodil brankáře a týmu pomohl odskočit na rozdíl dvou branek, 1:3. V 65 min. v nepřehledné situaci před velkým vápnem domácích se nejlépe zorientoval velmi dobře hrající Wzientek, který prudkou pohotovou přízemní střelou k pravé tyči  překonal domácího brankáře , 1:4. V 75 min. utkání se opět připomenul Martin Rapan hrající neustále na hranici ofsajdu, potáhl míč po levé straně a jeho prudký centr do malého čtverce dotlačil důrazný Petr Wzientek, 1:5. To už bohumínští dohrávali v deseti,  protože pro zranění v 70 min. odstoupil kapitán týmu Lucas Walecki pro bolesti v tříslech. 

  Kluky musím opět pochválit, protože soupeř byl vizuálně vyšší a silnější, ale svoji optickou převahu nevyužil, naopak ukázali jsme větší fotbalovost a zaslouženě zvítězili. „, uvedl trenér Libor Plhoň.

Střelci FK Bospor Bohumín: Wzientek 3, Rapan, Černický

Sestava FK Bospor Bohumín: Nadhajský –  Tomáš, Burda, Motloch, Barteček – Holub,  Walecki, Wzientek, Černický, Ruman – Rapan  


Trenér: Mgr. Libor Plhoň
Vedoucí družstva: Vladimír Burda

 

Comments are closed.