Dorost: TJ Vendryně – FK Bospor Bohumín 3:9 (2:3)

Dorost: TJ Vendryně – FK Bospor Bohumín  3:9 (2:3)

 

V sobotu 24.10.2015 zavítali dorostenci FK Bospor Bohumín do Vendryně, kde odehráli utkání s kluky TJ Vendryně. Opět jako v minulén kole “ na hřišti, ne-hřišt i“ plného bláta, děr, kdy hřiště připomíná více oraniště, kde střídačky jsou téměř na pomezní čáře bez označení zóny pro tým, branky co neviděly barvu desítky let …atd., , tentokrát přehráli bohumínští domácí tým, a udrželi si první místo v dosavadním průběhu soutěže.  Tento terén a výkon rozhodčího jsem přesvědčen, že poškozuje fotbal a hlavně samotné fotbalisty, kteří trénují, těší se na utkání, které má být vrcholem každého tréninkového procesu na konci týdne. 


TJ Vendryně – FK Bospor Bohumín  3:9 (2:3)

     Do prvního poločasu vstoupili hostující velmi aktivně, ale terén nedovolil přesnější kombinaci. Proto se hostující snažili dostat přes soupeře individuálně, jako např. Michal Hruška ve 3 min., který pronikl do pokutového území, kde se nešťastně srazil s domácím brankářem, zranil se  a navíc obdržel přísnou žlutou kartu. O pár minut později další slibná akce před velkým vápnem domácích, rozhodčí odpískal faul hostujícím, kapitán hostujících se doptal, proč přerušuje hru, na to vytahuje sudí další žlutou kartu , kterou uděluje za dotaz kapitánovi  Waleckému. Na jeho dotaz, za co kartu dostal, mu odpovídá rozhodčí, že mu dá klidně červenou. Bohumínští s přibývajícím časem potvrzovali svoji kvalitu a v 15 min. šli po brance Rapana do vedení, 0:1, V 18 min. svoji houževnatost prokázal Michal Hruška, který navzdory zranění zvýšil vedení hostujících, 0:2 a zanedlouho poté vystřídal pro bolesti v levé noze.Výborné utkání odehrál Wzientek, který ve 33. min. navýšil skóre na 0:3. Poté se přihlásili o slovo domácí, kteří po chybě v obraně hostů snížili na 1:3 a zanedlouho po souboji s hostujícím Motlochem, který zůstal ležet na zemi po kopu protihráče do hlavy a následném přečíslení snižoval  do odkryté brány domácí hráč , 2:3. Rozhodčí na kop do hlavy a ležícího hráče na zemi nereagoval a ponechal soupeři míč! Na upozornění kapitánem, že na zemi leží hráč, další vyhrůžka červenou kartou.
Kluci z Bohumína do druhé půle vystřídali nevýrazného Černického a brankáře Rumana, a nastoupili s odhodláním, že body navzdory všemu zde nenechají. Ve 47. min. své odhodlání nejdříve potvrdil Walecki, který dává důležitou branku, 2:4 a ve stejné minutě potvrzuje svůj výkon Wzientek, 2:5. V 61. min. a 67. min. střeleckou pohodu stvrzuje dvěma góly Rapan, 2:6, 2:7. Domácí po ojedinělé akci snižují na 3:7. Pak si opět hlavní slovo bere rozhodčí, který uděluje hostujícím další dvě žluté karty, Poštulkovi a v 75.min. Jamarikovi, který po souboji až v nemocnici zjistil, že má zlomený palec na noze. Opět na dotaz kapitána hostů, za co kartu uděluje, rozhodčí arogantně odmítá diskuzi. Na to hlasitě volá na rozhodčího trenér hostujících, nechť jemu rozhodčí objasní své rozhodnutí, ten reaguje, a posílá trenéra do jeho zóny. Trenér stojí asi 5m od střídačky a sděluje rozhodčímu, že by tak rád učinil, ale nemá kde, protože zóna není vyznačena. Pomezní čára byla od střídačky asi 1 m. Na toto vyřčení vykazuje trenéra z lavičky, který projde dírou v plotě na vedlejší pozemek. Chci zdůraznit, že nepadlo jediné vulgární slovo či urážka. Rozhodčímu toto nestačí a dává trenéru nesmyslné ultimátum, že jestli do 1 min. neopustí své dosavadní místo (pole za hřištěm), ukončí utkání. Pro tyto rozhodnutí se nehraje několik minut, trenér odchází na opačnou stranu hřiště, kde paradoxně v areálu stadiónu sudímu jeho přítomnost nevadí. Kluci odcházejícímu trenérovi zatleskali, a dali mu jasně najevo, že si váží jeho reakce a zastání. Poté kluci z Bohumína soupeři přidali další dvě branky, v 80. min. Wzientek, 3:8 a v poslední minutě utkání z trestného kopu Walecki, 3:9. Po utkání si kluci sportovně potřásli ruce a také s úsměvem oba trenéři.

“ Musím pochválit kluky, že přistoupili zodpovědně k utkání a výhru si zaslouží. K výkonu rozhodčího bych použil jedno přísloví: „Když chceš psa bít, vždy si hůl najdeš.“ S jakou arogancí a zastrašováním vedl toto utkání pan rozhodčí, se jen tak nevidí. Dva naši kluci v nemocnici, oba obdrželi karty. Dle ohlasu místních diváků údajně svým výkonem nezklamal, a je to jeho standard. Vše potvrzuje jeho výrok při potvrzování zápisu, který trval 40 min., kdy řekl, že klidně bude psát další hodinu, co více dodat,“  uvedl trenér Libor Plhoň.

 

Branky FK Bospor Bohumín: 2 Walecki, 3 Rapan, 3 Wzientek, Hruška

Sestava FK Bospor Bohumín: Ruman – Hruška,  Motloch, Poštulka, Barteček – Černický, Walecki, Burda, Holub – Wzientek, Rapan
náhradníci : Kaczor (25) Nadhajský (46), Biječek (46), Jamárik (30),  Látal (78),  


Trenér: Mgr. Libor Plhoň
Asistent trenéra: Ondřej Plhoň
Vedoucí mužstva: Vladimír Burda

Zdravotník: Radka Burdová

Comments are closed.