První porážka dorostu

 

V sobotu 17.10.2015 zavítali dorostenci FK Bospor Bohumín do Hukvald, kde odehráli utkání s Fryčovicemi. Na „hřišti“ plného bláta připomínající oraniště, tentokrát nestačili na domácí tým, a prohráli. České synonymum pro slovo fotbal, tedy “ kopaná „, bylo v tomto utkání naplněno ve všech podobách. Utkání nemělo s fotbalem  téměř nic společného. Opravdu se pouze kopalo !! Terén, ale především  výkon rozhodčího byl ukázkou, jak lze „otrávit“, poškodit, samotný fotbal. Na tom se museli shodnout snad všichni, kdo utkání viděli.


TJ Sokol Fryčovice – FK Bospor Bohumín  2:1 (2:1)

     Od první minuty se  kluci obou družstev museli popasovat s těžkým terénem. Více se klouzalo po zadnici, než se hrál fotbal. Těžký terén sváděl k nebezpečným skluzům, tahanicím, nedovoleným zákrokům. Rozhodčí utkání pouštěl hru, jako by tam nebyl či si nevzal píšťalku. O utkání rozhodly dvě chyby, které jdou na účet hostujícího brankáře Miroslava Nadhajského. Po centru z pravé strany mu vyklouzl míč z rukou v malém vápně, a ve snaze ho zkrotit svedl souboj s domácím hráčem. Následoval pokutový kop, 1:0. Hostující se snažili vyrovnat, ale David Barteček z 8 metrů pálil těsně vedle, Martin Rapan po rohovém kopu pouze do tyče. Tak přišel další trest pro hostující. Nakopnutý míč za obranu hostů pouštěli obránci brankáři, který ve snaze udržet míč ve hře ho vykopl  tak nešťastně, že trefil protihráče, který ho poté zasunul do prázdné brány, 2:0. Bohumínští bojovali a zaslouženě se dočkali v poslední minutě prvního poločasu po chybě domácích. Ve středu hřiště se nebezpečně srazili dva domácí hráči a zůstali ležet, rozhodčí nereagoval. Na poslední chvíli se této kolizi vyhnul bohumínský středopolař a ojedinělou pohlednou kombinací utkání se dostali bohumínští do velkého vápna, kde levačkou k pravé tyči snížil Lucas Walecki, 2:1.
Do druhého poločasu nastoupila obě družstva jak je zvykem do 15 min., ale nepochopitelně rozhodčí utkání, který zahájil zápolení o 15 min. dříve z důvodu, že spěchá na další utkání, přišel na trávník zahájit druhý poločas po 23 min.! To , co bylo k vidění druhý poločas již s fotbalem nemělo téměř nic společného. Domácí se zatáhli a pouze odkopávali míče, neustále zdržovali,  čekalo se na míč, který mnohokrát skončil za plotem ..atd., rozhodčí nečinně přihlížel zakopnutým míčům po odpískání, které pochopitelně domácí utvrzovalo, že se jim nemůže nic stát. Slovní urážky, nečisté souboje, zranění,  pro které  např. již v prvním poločase po tvrdém zákroku musel odstoupit hostující obránce Michal Gábor. Hostující se snažili o vyrovnání, ale do vyložené šance se nedostali. Co dodat, 10 min. před koncem utkání, po slibné akci Romana Černického z levé strany, byl atakován tak, že skončil i s míčem za brankovou čárou, poté byl ale po odpískání napaden dalším domácím hráčem a byla z toho “ mela „, do které se zapojilo přibližně10 hráčů, kde byly vidět údery, které patří úplně do jiného sportu. Rozhodčí to nechal osudu bez trestu ! Skóre se již nezměnilo a domácí zvítězili.

Co říci o utkání, snad to, že i toto může být pro někoho fotbal. Za vše vypovídá poslední vystoupení rozhodčího po utkání, když vedoucí mužstev a kapitáni potvrzovali průběh utkání, pan rozhodčí napsal karty hostujícím, ale nějak zapomněl, že v poslední minutě udělil domácímu hráči číslo 10 také žlutou kartu, kterou si nezapsal, ale nemohl si ani na tuto situaci vzpomenout ! Kluci hlavu vzhůru, za týden se hraje znovu, „ dodal vedoucí mužstva Vladimír Burda.

 

Branky FK Bospor Bohumín: Walecki

Sestava FK Bospor Bohumín: Nadhajský – Gábor, Motloch, Poštulka, Galusek – Barteček, Černický, Walecki, Burda – Wzientek, Rapan
náhradníci : Ruman, Holub (30), Jamárik (35), Tomčík, Látal, Biječek,   


Trenér: Mgr. Libor Plhoň
Asistent trenéra: Ondřej Plhoň
Vedoucí mužstva: Vladimír Burda

Zdravotník: Jana Franková

Comments are closed.