Dorost otočil utkání a zaslouženě zvítězil

Dorost otočil utkání a zaslouženě zvítězil

 

V sobotu 10.10.2015 od 14.00 hod. hostili tentokrát dorostenci FK Bospor Bohumín kluky z Frýdlantu nad Ostravicí, kterým patřila šestá pozice v dosavadní tabulce. Domácí nečekalo lehké utkání a soupeř svoji kvalitu potvrdil. Z vítězství se radovali domácí, ale o třech bodech rozhodli v posledních 15 minutách.


FK Bospor Bohumín –  1.BFK Frýdlant n.O.  3:1 (0:1)

     Utkání začali domácí aktivně. Zatlačili hostující tým na jejich půli, ale nedůrazným zakončením nijak vážně neohrozili branku frýdlantských. Naopak hosté hrozili z rychlých protiútoků po chybách domácích obránců a nedůrazné hře ve středu hřiště. V první půli se do slibných střeleckých pozic dostali Černický, Burda, Hruška, Galusek, Holub, Walecki, ale vstřelit branku jim nebylo  „souzeno“. Dle pravidla „nedáš dostaneš“ hostující zahrávali rohový kop z pravé strany, který vyrazil jinak velmi dobře chytající Lukáš Ruman na neobsazeného hráče, který pohodlně poslal míč k pravé tyči za jeho záda, 0:1. Ve 30.min. došlo ke střídání, na hřiště místo nedůrazného Motlocha nastoupil do středu obrany Marek Mudra. Domácím i přes územní převahu se do konce poločasu nepodařilo vyrovnat.

Do druhé půle trenér domácích poslal do brány Mirka Nadhajského a přeskupil sestavu. Obranu stáhl na tři obránce, posílil středovou řadu o Michala Hrušku a od 46. min. počal nevídaný tlak na jednu bránu. Již po 45 sekundách ve druhé půli mohlo být vyrovnáno, ale hostující brankář byl proti. Jedna akce za druhou se valila na hostující, při kterých v mnoho případech stálo i velké štěstí. Když na časomíře naskočila 74. min. vše na sebe vzal kapitán domácích a nejlepší hráč na hřišti Lucas Walecki a z 20 metrů nechytatelnou střelou do pravé šibenice zaslouženě vyrovnal,1:1. Domácí nechtěli tratit body a tak trenér poslal na hřiště dalšího útočníka Martina Rapana, který vystřídal Michala Holuba, který se v utkání vydal ze všech sil. Dvě gólové příležitosti měl na kopačkách Petr Wzientek, ale neproměnil. Gól na hlavě po rohovém kopu měl Černický, Hruška pálil vedle, Rapan taktéž. Čas neúprostně utíkal a z touhy dát vítězný gól domácí zapomínali na „zadní vrátka“. Po chybách Mudry a Poštulky šli ve dvou na bránu domácích hostující útočníci, Poštulka na poslední chvíli na hranici faulu svedl souboj a následnou střelu zneškodnil Nadhajský. Z protiútoku potáhl míč po pravé straně vynikající Michal Hruška a prudkou časovanou přihrávkou za obranu hostujících našel Rapana, 2:1! O dvě minuty později se v bezprostřední blízkosti ještě prosadil bojovník týmu Petr Wzientek, 3:1.

„Tento zápas ukázal, že není lehkých soupeřů v soutěži. V každém dosavadním utkání, byly naše chyby potrestány. Škoda, že kluci nemají více klidu v koncovce, příležitosti jsou, ale …bylo by vše jednodušší. Jde vidět, jak kvalitním střelcem byl v loňské sezóně Petr Bloksch, kterého zatím nikdo nepředčil. Opět ale chválím všechny kluky za bojovnost a týmového ducha, v poločasu jsme si v klidu řekli, co chceme, jak budeme hrát, a kluci mne nezklamali, za to jim děkuji,“ dodal trenér Libor Plhoň.

 

Branky FK Bospor Bohumín: Walecki, Rapan, Wzientek

Sestava FK Bospor Bohumín: Ruman – Gábor, Motloch, Poštulka,Hruška – Rapan, Galusek, Walecki, Burda – Wzientek, Černický
náhradníci : Mudra (30), Nadhajský (46), Rapan (70), Liszok (86) Látal, Biječek, Tomáš  


Trenér: Mgr. Libor Plhoň
Asistent trenéra: Ondřej Plhoň
Vedoucí mužstva: Vladimír Burda

Zdravotník: Jana Franková

Comments are closed.