Napsali o utkání…………….

Domácí měli k výhře blíž během první půle a na startu té druhé. Sittek brzy trefil tyč a domácí předváděli ukázkové nasazení. „Soupeř byl důraznější, šlo vidět, že tři body opravdu potřebuje,“ uznal trenér českotěšínského týmu Richard Beneš, jehož nevyděsil ani start Martina Opice v bohumínském dresu, který naskočil do druhé půle. „Je to zkušený chlap, dovede si udělat prostor a pokrýt si balon, ale přišlo mi, že se na něj pak Bohumín až příliš upnul. Spoluhráči ho vyhledávali každým druhým balonem, takže stačilo dát si na něj pozor a nemuseli jsme rozdělovat pozornost na ostatní,“ postřehl Beneš.

Trenér Bohumína Marek Poštulka výkonem nadšený moc nebyl. „Nějaké šance byly, ale paradoxně to byl asi náš nejhorší výkon z dosavadních čtyř kol,“ přemítal si v hlavě předchozí duely. Jeho svěřenci šli za vedoucí brankou sveřepě, až jim ji vlastním gólem daroval Bolek. Ve druhé půli už začali hrát hosté. „Kombinačně nás přehráli. V minulých zápasech jsme byli častěji u míče my, ale výsledek je stejný – zase jsme nevyhráli. Aspoň máme ale bod,“ bral i ten Poštulka.

Fotbalové derby Bohumín vs. Český Těšín (v bílém).

Jeho synovec Patrik mohl zařídit všechny tři, když za stavu 1:0 spálil jasnou tutovku. Z malého vápna přestřelil bránu. „Takových akcí jsme už během nové sezony předvedli několik a výsledek je tristní. Kdyby se nám je dařilo proměňovat, tak se tady bavíme úplně o něčem jiném,“ povzdechl si po zápase bohumínský trenér.

Bohumín (v pruhovaném) si vítěznou bilanci proti Těšínu neudržel.

Českotěšínský trenér Richard Beneš byl spokojenější. „S druhou půlí určitě. Nebáli jsme se hrát jeden na jednoho, byli víc na balonu. Přitom stačilo dát ho na zem,“ nastínil, jakým směrem se ubíraly poločasové pokyny. „Bohumín jsme pak přehrávali, takže vyrovnání jsme se dočkali zaslouženě a nemuselo zůstat jen u toho,“ vybavil si kouč Těšína břevno Lojka a velkou šanci Kišky, jehož pokus krotil před brankovou čárou hbitý Gladiš.

Oba celky čeká ve středu vložené kolo a především Bohumín věří, že doma proti Vítkovu konečně zabere naplno.

FK Bohumín – IRP Český Těšín 1:1 (1:0)

Branky: 34. vlastní Bolek – 63. Fizek. Rozhodčí: Tabášek – Broskevič, Viščor. Bez ŽK. Diváci: 200.

Bohumín: Gladiš – P. Poštulka, Górniok, Košťál, Kalous – Vítek (46. Szkuta), Palej, Kempný (66. Kubinski), Nowinski – Sittek, Jatagandzidis (46. Opic). Trenér: Marek Poštulka.

Č. Těšín: Klepek – Bolek (76. Popelka), Fizek, Rac, Kupczak – Kantor – Hradečný, Mendrok (81. Konečný), Sostřonek, Zogata (58. Kiška) – Lojek (63. Rusek). Trenér: Richard Beneš.
Zdroj: http://karvinsky.denik.cz/fotbal_region/smirne-derby-v-bohumine-20150831.html

Comments are closed.