Napsali o utkání………………

Bohumín žije, vyhrál v Šenově

Bohumín – Klíčové utkání o bytí a nebytí v krajském přeboru fotbalisté Bohumína zvládli.

Bohumín žije, se štěstím vyhrál v Šenově.Autor: Pavel Sonnek

Vyhráli na půdě sestupujícího Šenova, v tabulce se dotáhli na Břidličnou i Kobeřice, které shodně prohrály, a pokud v neděli zvládnou i lokální derby s Těšínem, měli by se udržet v soutěži.

„Ty tři body – pro nás životně důležité – jsou snad jediné pozitivum z utkání. Šenov proti nám hrál výborně, vypracoval si zhruba šest jasných gólovek. Vyhráli jsme s notnou dávkou štěstí,“ oddechl si bohumínský trenér Aleš Neuwirth.

Už v první půli měli jeho svěřenci neuvěřitelnou kliku, když domácí hráli uvolněně a třikrát postupovali sami na bránu. Pokaždé ale přehodili gólmana Gladiše i s brankovou konstrukcí.

Hosté se pak po tečované střele Sochy trochu nezaslouženě ujali vedení, ale čisté konto už udrželi. „Ten poločas jsme nějak doklepali, ale rozhodně jsme s ním nemohli být spokojeni. Šenov se dostával do šancí a my v obraně doslova hořeli,“ přibližoval bývalý borec ostravského Baníku.

Jenže s koncovkou byli domácí na štíru. Sice dokázali srovnat, ale pak zase inkasovali. Bohumín směrem dozadu nestíhal, ale v útoku si počínal jistěji a nějaké možnosti si vypracoval. Jednu z nich proměnil Jatagandzidis ve vítězný gól.

SK Šenov – FK Bohumín 1:2 (0:1)

Branky: 51. Förster – 34. Socha, 61. Jatagandzidis. Rozhodčí: Broskevič. ŽK: 3:3. Diváci: 80.

Bohumín: Gladiš – Poštulka, Šiška, Košťál, Szkuta – Górniok (60. Šipula), Segeť (72. Galusek), Ciesarik, Socha (86. Kubinski) – Věčorek – Jatagandzidis. Trenér: Aleš Neuwirth.
Zdroj: http://karvinsky.denik.cz/fotbal_region/bohumin-zije-vyhral-v-senove-20150602.html

Comments are closed.